Ακόμη και υποβιβασμός για ρατσιστική επίθεση

Την κατάσταση στα χέρια της παίρνει η FIFA, όσον αφορά τα κρούσματα ρατσισμού στο ποδόσφαιρο, με την παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία να ψηφίζει ακόμη πιο αυστηρά μέτρα, όσον αφορά τις ποινές που επιβάλλονται σε ανάλογες περιπτώσεις. Αφαίρεση βαθμών, ακόμη και υποβιβασμός, ανάμεσα σε αυτά!



Ακόμη και υποβιβασμός για ρατσιστική επίθεση

Οι χώρες που συμμετέχουν στη FIFA ψήφισαν υπέρ της αυστηροποίησης των ποινών που επιβάλλονται σε περιπτώσεις ρατσιστικών επιθέσεων, με την παγκόσμια ομοσπονδία να θέλει να στείλει σαφές μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση.

Το αντιρατσιστικό πλαίσιο προβλέπει αρχικά την προειδοποίηση των ομάδων όταν παρατηρείται ήπιο κρούσμα επιθέσεων, ενώ στη συνέχεια θα επιβάλλεται πρόστιμο. Σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο, το επόμενο παιχνίδι θα διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών ενώ τα πράγματα θα είναι ακόμη χειρότερα για τους συλλόγους εάν παρόμοιες επιθέσεις συμβούν και πάλι στο μέλλον.

Σε μια τέτοια περίπτωση θα αφαιρούνται βαθμοί από τις ομάδες, κάτι που ενδέχεται να φτάσει ακόμη και στον υποβιβασμό τους, εάν οι οπαδοί τους εξακολουθούν να προβαίνουν σε αυτές τις πράξεις!

Τέλος, ποινές θα υπάρχουν και για τους πρωταγωνιστές των ματς, με τους παίκτες και τους διαιτητές να τιμωρούνται με πέντε αγωνιστικές.

TAGS: