Πάλι «χρυσός» ο Φαν Πέρσι!(video)

Το πρώτο πρωτάθλημα της καριέρας του, συνδυάστηκε και από σπουδαία ατομική επίδοση. Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι πανηγύρισε τον τίτλο της Πρέμιερ Λιγκ, βοηθώντας τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να κατακτήσει την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και επιβραβεύτηκε με το «χρυσό παπούτσι» για δεύτερη σερί χρονιά.   



Πάλι «χρυσός» ο Φαν Πέρσι!(video)

Ο Ολλανδός επιθετικός αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της φετινής Πρέμιερ Λιγκ με 26 τέρματα.

Συνέβαλε σε μέγιστο βαθμό στην κατάκτηση του 20ου πρωταθλήματος των «κόκκινων διαβόλων» και έγινε κάτοχος μιας σπουδαίας ατομικής επίδοσης. Είναι ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ που κατακτά το «χρυσό παπούτσι» του κορυφαίου πρωταθλήματος σε δύο διαδοχικές αγωνιστικές περιόδους, με δύο διαφορετικές ομάδες!

Τη σεζόν 2011-2012 είχε πετύχει 30 γκολ με την Άρσεναλ, ενώ φέτος, χρειάστηκε μόλις 26 για αφήσει τους αντιπάλους του στη σκιά του!

Από τα 26 τέρματα στη φετινή Πρέμιερ, τα 17 τα πέτυχε με το αριστερό, τα οχτώ με το δεξί, ενώ μόλις μια φορά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά. Σημείωσε δύο χατ-τρικ στα 3.330 λεπτά συμμετοχής του, ενώ είχε και 15 ασίστ!

Όλα αυτά, βέβαια, όσον αφορά το πρωτάθλημα. Γιατί σε όλες τις διοργανώσεις συνολικά, παραβίασε την αντίπαλη εστία 30 φορές.

Δείτε και τα 30 γκολ του «RvP» σε ένα βίντεο: