Σφύριξε τη λήξη ο Μπέκαμ!

Την απόφαση του να αποσυρθεί απο την ενεργό δράση στο τέλος της σεζόν ανακοίνωσε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, παρά το γεγονός ότι του προτάθηκε ανανέωση για ένα ακόμη χρόνο του συμβολαίου του με την Παρί Σεν Ζερμέν.  Το τελευταίο του ματς με τη φανέλα των πρωταθλητών Γαλλίας θα είναι κόντρα στη Λοριάν στις 26 Μαίου.



Σφύριξε τη λήξη ο Μπέκαμ!

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε  η εταιρία που τον εκπροσωπεί αναφέρεται  πως αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να αποσυρθεί απο την ενεργό δράση παίζοντας σε υψηλό επίπεδο. 

«Είμαι ευγνώμων στην Παρί Σεν Ζερμέν που μου έδωσε την ευκαιρία να συνεχίσω να αγωνίζομαι, αλλά πιστεύω πως αυτή είναι η σωστή στιγμή να κλείσω την καριέρα μου» αναφέρει στην ανακοίνωση του. 

Ο Μπέκαμ που είναι ο μοναδικός Βρετανός που έχει κατακτήσει πρωτάθλημα σε τέσσερις διαφορετικές χώρες, τονίζει πως είναι ενθουσιασμένος με όσα θα ακολουθήσουν στην καριέρα του μετά τους αγωνιστικούς χώρους. «Το να παίζεις το άθλημα που αγαπάς  δεν θα μπορέσει ποτέ να αντικατασταθεί, ωστόσο αισθάνομαι ότι ξεκινώ μια νέα περιπέτεια. Είμαι τυχερός γιατί μου δόθηκαν πολλές ευκαιρίες στην καριέρα μου και αισθάνομαι πως ήρθε η ώρα να τις ανταποδώσω»

«Αν μου έλεγε κάποιος όταν ήμουν νέος πως θα αγωνιζόμουν και θα κατακτούσα τρόπαια με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που υποστήριζα απο παιδί, ότι θα ήμουν αρχηγός και θα αγωνιζόμουν για πάνω απο εκατό φορές με την εθνική ομάδα και θα αγωνιζόμουν για κάποιους απο τους μεγαλύτερους συλλόγους στον κόσμο θα έλεγα πως είναι απλά φαντασία. Είμαι τυχερός που πραγματοποιήσα αυτα τα όνειρα»  επεσήμανε μεταξύ άλλων.

Παρά τους τίτλους που έχει κατακτήσει, ο Μπέκαμ ξεχωρίζει ως ένα απο τα σπουδαιότερα επιτεύγματα της καριέρας του, την στιγμή που  φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού στην εθνική Αγγλίας. «Ηξερα κάθε φορά που φορούσα τη φανέλα των  "λιονταριών" πως όχι μόνο συνέχιζα την πορεία σπουδαίων ποδοσφαιριστών, αλλά εκπροσωπούσα και κάθε φίλαθλο που νοιαζόταν για αυτή τη χώρα». τόνισε.

«Δεν τα είχα πετύχει όλα αυτά χωρίς την οικογένεια μου.  Είμαι ευγνώμων για τις θυσίες που έκαναν οι γονείς μου για να πραγματοποιήσω τα όνειρα μου. Χρωστάω  τα πάντα στη Βικτόρια και τα παιδιά που μου παρείχαν την έμπνευση και την υποστήριξη να παίζω σε υψηλό επίπεδο για τόσο μεγάλο διάστημα. ….Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου και τους σπουδαίους προπονητές από τους οποίους είχα την ευχαρίστησα να μάθω. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τους φιλάθλους  που με στήριξαν και μου έδωσαν τη δύναμη να πετύχω»