Κατά της ομοφοβίας η FA

Ακόμη μία εκστρατεία για να καταπολεμήσει την ομοφοβία ξεκινά η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας, στέλνοντας εγχειρίδιο σε ομάδες του Νησιού. Οι 92 σύλλογοι καλούνται να δώσουν και αυτοί τη δική τους «μάχη» κατά των κοινωνικών διακρίσεων.



Κατά της ομοφοβίας η FA

Να πατάξει την ομοφοβία από τα γήπεδά της θέλει η FA, η οποία χορήγησε σε 92 ομάδες της Πρέμιερ και της Football League εγχειρίδιο, στο πλαίσιο της καμπάνιας «Football v Homophobia».

Το έγγραφο αποτελείται από 43 σελίδες, όπου αναγράφονται συμβουλές για τη δημιουργία καλών δεσμών ανάμεσα σε ομοφυλόφιλους, άνδρες και γυναίκες, μπαϊσέξουαλ και τρανσέξουαλ.

Μάλιστα, η Γουέστ Χαμ προχώρησε ένα βήμα παρακάτω, με τους παίκτες της ομάδας να φορούν μπλουζάκια υπέρ της εν λόγω εκστρατείας στο παιχνίδι κόντρα στην Τότεναμ στο «Άπτον Παρκ».

Από την πλευρά του, ο αρχηγός των «σφυριών» Κέβιν Νόλαν δήλωσε: «Είναι σημαντικό που ως σύλλογος και ως παίκτες υποστηρίζουμε την εκστρατεία αυτή. Πρέπει να διασφαλίσουμε πως σέβονται όλα τα μέλη της κοινωνίας και να δείξουμε πως είμαστε ανοιχτόμυαλοι. Αν κάποιος στην ομάδα μας, μας έλεγε πως είναι γκέι, δεν θα επηρέαζε τον τρόπο που θα τον αντιμετωπίζαμε. Αυτή είναι η μοναδική αντιμετώπιση που θα έπρεπε να έχουμε, οπότε είναι ένα σημαντικό μήνυμα προς τον κόσμο».

Δείτε το εγχειρίδιο πατώντας εδώ.

Επιμέλεια: Γιώργος Σιάφας