Σάμπα απ’ την Αγγλία! (video)

Με μπροστάρηδες τους Γουίλσιρ και Λάμπαρντ που… «κεντούσαν» στο «Γουέμπλεϊ», η Αγγλία πήρε σπουδαία νίκη με σκορ 2-1 επί της Βραζιλίας στο φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη στο πλαίσιο του εορτασμού των 150 ετών από την ίδρυση της FA. Στο κλαμπ των «100άρηδων» μπήκε ο Άσλεϊ Κόουλ, που αποθεώθηκε αλλά δεν βραβεύτηκε!   



Σάμπα απ’ την Αγγλία! (video)

Τα «τρία λιοντάρια» κοίταξαν κατάματα το σύνολο του Λουίς Φελίπε Σκολάρι, κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και μπροστά σε 87.453 θεατές που βρέθηκαν στις εξέδρες του «στολιδιού» του Λονδίνου, πανηγύρισαν μια σημαντική – από άποψη εντυπώσεων – νίκη.

Ρούνεϊ και Λάμπαρντ πέτυχαν τα γκολ των Άγγλων, που είχαν τον Τζακ Γουίλσιρ σε… τεράστια μέρα! Ο νεαρός μέσος της Άρσεναλ έκανε ό,τι ήθελε στη μεσαία γραμμή και κάθε του μπαλιά εγκυμονούσε κινδύνους για την εστία των Βραζιλιάνων.

Ο Άσλεϊ Κόουλ έγινε ο 7ος Άγγλος διεθνής που έφτασε τις 100 συμμετοχές με τη φανέλα με το εθνόσημο και παρά την αποθέωση από τον κόσμο, δεν βραβεύτηκε! Αντιθέτως, η FA είχε ετοιμάσει τιμητική πλακέτα για τον Στίβεν Τζέραρντ που είχε συμπληρώσει την 100άρα τον περασμένο Νοέμβριο.

Αποδέκτης τιμών έγινε και ο Ροναλντίνιο που έφτασε τις 100 εμφανίσεις με τη «σελεσάο». 

Με μαύρα περιβραχιόνια αγωνίστηκαν οι δύο εθνικές ομάδες, ενώ κρατήθηκε και ενός λεπτού σιγή τόσο για την 55η επέτειο της τραγωδίας του Μονάχου, όσο και για τα 235 άτομα που έχασαν τη ζωή τους πριν λίγες μέρες στη Σάντα Μαρία της Βραζιλίας, από πυρκαγιά που ξέσπασε σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης. 

Δείτε εδώ το φιλμ του αγώνα

Το ματς:

Όσους «πονοκεφάλους» είχε η άμυνα της εθνικής ομάδας της Αγγλίας από τους Βραζιλιάνους, άλλο τόσο προβλημάτιζε τη «σελεσάο» η απόδοση του Τζακ Γουίλσιρ. Ο νεαρός μέσος της Άρσεναλ κέρδισε κατά κράτος τη «μάχη» στο χώρο της μεσαίας γραμμής, όπου έκοβε και έραβε! Ο Όσκαρ ήταν ο κινητήριος μοχλός για τους Βραζιλιάνους, που κέρδισαν πέναλτι στο 18’ σε χέρι που έκανε ο Γουίλσιρ στην περιοχή. Ο Χαρτ, όμως, απέκρουσε την εκτέλεση του Ροναλντίνιο και κράτησε το «μηδέν». Η ομάδα του Χότζον πραγματοποίησε σερί επιθέσεων μετά το εικοσάλεπτο, με τους Γουέλμπεκ και Κόουλ να απειλούν τα καρέ του Σέζαρ, αλλά τον Ρούνεϊ να βρίσκει στόχο! Από κάθετη πάσα του Γουίλσιρ, ο Γουόλκοτ σούταρε από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή, ο Σέζαρ απομάκρυνε και στο «ριμπάουντ», ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να έχουν ισοφαρίσει, όταν στο 38’ από σέντρα του Όσκαρ, ο Νεϊμάρ αστόχησε από… υπερβολική σιγουριά και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, η Αγγλία εμφανίστηκε επικίνδυνα… χαλαρή. Κάτι τέτοια, η Βραζιλία δεν τα συγχωρεί και φρόντισε να εκμεταλλευτεί την κατάσταση στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό. Ο Φρεντ, έπειτα από λάθος του Γκάρι Κέιχιλ, εξαπέλυσε δυνατό αριστερό σουτ για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Χαρτ, γράφοντας το 1-1 στο 47ο λεπτό. Μάλιστα, λίγο αργότερα θα έβρισκε την ευκαιρία για να δώσει και το προβάδισμα στη «σελεσάο», αλλά το οριζόντιο δοκάρι έσωσε τους Άγγλους. Ο Φρανκ Λάμπαρντ ήθελε λίγο… χρόνο να συνηθίσει στο ματς και μόλις το έκανε, βρέθηκε εκεί που έπρεπε, τη στιγμή που έπρεπε για να σκοράρει! Στο 60ο λεπτό, με καταπληκτικό τελείωμα από ασίστ του Ρούνεϊ έκανε το 2-1 για την Αγγλία που πήρε και πάλι τα πάνω της. Οι κούρσες του Γουόλκοτ ταλαιπωρούσαν τον Αντριάνο και οι παίκτες του Χότζον εξέπεμπαν σιγουριά σε κάθε τους κίνηση. Μάλιστα, ο φορ της Άρσεναλ λίγο έλειψε να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ, αν η άμυνα της Βραζιλίας δεν απομάκρυνε την τελευταία στιγμή μια ωραία σέντρα του Μπέινς από αριστερά. Στο 85’, ο Φρεντ από ωραία συνεργασία των Λούκας και Όσκαρ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ για να τελειώσει το ματς με το 2-1 υπέρ των «τριών λιονταριών»!


England 2-1 Brazil footyroom.com από footyroom

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αγγλία: Χαρτ, Τζόνσον, Κόουλ (46’ Μπέινς), Κέιχιλ, Σμόλινγκ, Τζέραρντ, Γουόλκοτ (75’ Λένον), Γουίλσιρ, Κλέβερλι (46’ Λάμπαρντ), Γουέλμπεκ (61’ Μίλνερ), Ρούνεϊ

Βραζιλία: Ζούλιο Σέζαρ, Άλβες, Νταβίντ Λουίζ (78’ Μιράντα), Ντάντε, Αντριάνο Κορέια (69’ Φιλίπε), Ραμίρες (46’ Αρούκα), Όσκαρ, Παουλίνιο (62’ Ζαν), Ροναλντίνιο (46’ Λούκας), Λουίς Φαμπιάνο (46’ Φρεντ), Νεϊμάρ