Εργα και ημέρες του Μπαλοτέλι

To  επεισόδιο του Μάριο Μπαλοτέλι με τον Ρομπέρτο Μαντσίνι στη χθεσινή προπόνηση της Μάντσεστερ Σίτι  μπορεί να μην είναι το πρώτο, αλλά μπορεί να είναι αυτό που θα ανοίξει τελικά την πόρτα της εξόδου στον Ιταλό επιθετικό. Το england365 κάνει μια αναδρομή στα περιστατικά στα οποία πρωταγωνίστησε από την στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Αγγλία.



Εργα και ημέρες του Μπαλοτέλι

Λίγες μέρες μετά την μεταγραφή του, το καλοκαίρι του 2010, ο Μπαλοτέλι  τράκαρε το Audi R8 που οδηγούσε κατευθυνόμενος στο προπονητικό κέντρο της Σίτι. Ο Ιταλός άσος είχε πάνω του 5,000 λίρες και όταν ρωτήθηκε από τους αστυνομικούς που έφτασαν στο σημείο του ατυχήματος για ποιο λόγο είχε μαζί του τόσα χρήματα απάντησε : «Γιατί είμαι πλούσιος!».  

Το Νοέμβριο του 2010, ο Μπαλοτέλι πέτυχε τα πρώτα του γκολ στο πρωτάθλημα στο εκτός έδρας ματς με τη Γουεστ Μπρομ, ωστόσο σε εκείνο το παιχνίδι αντίκρισε για πρώτη φορά την κόκκινη κάρτα για επεισόδιο με τον Γιουσουφ Μουλούμπου.

Τον επόμενο μήνα, ο Ρομπέρτο Μαντσίνι για πρώτη φορά αναφέρει πως ο Μπαλοτέλι θα πρέπει να αλλάξει την συμπεριφορά του. Αφορμή υπήρξε το γεγονός ότι ο Ιταλός επιθετικός τόνισε πως δεν είχε ακούσει το όνομα του μέσου της Αρσεναλ Τζακ Γουιλσιρ.   

Τον Μάρτιο του 2011, ο Μπαλοτέλι βρέθηκε και πάλι στο προσκήνιο για δυο περιστατικά.  Στο πρώτο λέγεται ότι πέταξε ένα βελάκι σε ένα παίκτη της ομάδας νέων της Σίτι χωρίς ευτυχώς να τον τραυματίσει, ενώ στο δεύτερο αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη από τους συμπαίκτες του για την αποβολή του στον αγώνα του Europa League με τη Ντιναμό Κιέβου.

Το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς σε φιλικό προετοιμασίας κόντρα στους  LA Galaxy στην Αμερική ανάγκασε τον Μαντίνι να τον αντικαταστήσει άμεσα όταν αντί να τελειώσει τη φάση επέλεξε να κάνει τακουνάκι προκειμένου να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. 

Τον Οκτώβριο, ξέσπασε φωτιά σπίτι του όταν άναψε βεγγαλικό στο μπάνιο, ωστόσο την επόμενη μέρα σκόραρε στο ντέρμπι του Μάντσεστερ και πανηγύρισε αποκαλύπτοντας  ένα μπλουζάκι που έγραφε : «Γιατί πάντα εγώ;». 

Η τρίτη  του αποβολή ήρθε τον επόμενο μήνα στο ματς με τη Λίβερπουλ  στο οποίο «κατάφερε»  να δεχθεί  δυο κίτρινες κάρτες σε διάστημα 18 λεπτών και ενώ είχε περάσει ως αλλαγή στον αγώνα. 

Το 2011 έκλεισε με άλλα δυο περιστατικά τον Δεκέμβριο. Στο πρώτο ο Μπαλοτέλι  «έσπασε» την 48ωρη απαγόρευση εξόδου που είχε επιβληθεί στους παίκτες πριν το ματς με την Τσέλσι, για να φάει ινδικό. Στο δεύτερο «συνελήφθη» από τον φωτογραφικό φακό  -όπως και τώρα με τον Μαντσίνι-  σε επεισόδιο με τον συμπαίκτη του Μίκα Ρίτσαρντς κατά τη διάρκεια της προπόνησης. 

Το ξεκίνημα του 2012  του επιβλήθηκε τιμωρία τεσσάρων αγωνιστικών γιατί φάνηκε πως πάτησε στο κεφάλι τον άσο της Τότεναμ Σκοτ Πάρκερ.

Τον Μάρτιο κατά τη διάρκεια ταξιδιού στην Ιταλία, αποφάσισε να επισκεφτεί την πρώην του ομάδα. Μάλιστα δεν είχε κανένα πρόβλημα να διακόψει την συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση  του Αντρέα Σταματσιόνι ως προπονητή της Ιντερ.

Την τέταρτη αποβολή στον αγώνα με την Αρσεναλ, ακολουθεί και τιμωρία έξι αγωνιστικών για χτύπημα στον Αλεξ Σόνγκ στο γόνατο. 

Τον περασμένο μήνα, στο ντέρμπι του Μάντσεστερ επέλεξε να φύγει απευθείας για τα αποδυτήρια όταν ο Μαντσίνι αποφάσισε να τον αντικαταστήσει.