«Sammy» εσύ, σούπερ σταρ!

Με παλικαρίσια κεφαλιά του Γιώργου Σαμαρά στην εκπνοή των 90 λεπτών, η Σέλτικ έφυγε από την έδρα της Σπαρτάκ Μόσχας με τους τρεις βαθμούς της νίκης, ανατρέποντας το σκορ για το τελικό 3-2! Πρώτο εκτός έδρας «τρίποντο» για τους «καθολικούς» στην παρουσία τους στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ!



«Sammy» εσύ, σούπερ σταρ!

Βέβαια, αν ο Ινσαουράλντε δεν άφηνε τους Ρώσους με παίκτη λιγότερο από το 63ο λεπτό, το αποτέλεσμα μπορεί να ήταν πολύ διαφορετικό, αλλά αυτό, μάλλον, δεν ενδιαφέρει καθόλου αυτή τη στιγμή την ομάδα του Νιλ Λένον!

Η Σέλτικ προηγήθηκε στην πρώτη επίθεση που έκανε στο παιχνίδι, με τον Χούπερ να σκοράρει στο 12ο λεπτό! Ο Εμενίκε ισοφάρισε για τη Σπαρτάκ πριν φύγει το ημίχρονο (41’) και ήταν αυτός που έδωσε στους γηπεδούχους το προβάδισμα στο 48ο λεπτό!

Οι Σκοτσέζοι, αφού πρώτα απέκτησαν αριθμητικό πλεονέκτημα με την αποβολή του Ινσαουράλντε στο 63’, ισοφάρισαν με το αυτογκόλ του Κομπάροφ στο 71’ και με τη συμπλήρωση ενενήντα λεπτών αγώνα, ο Γιώργος Σαμαράς με εκπληκτική κεφαλιά από σέντρα του Ιζαγκίρε, διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σπαρτάκ Μόσχας: Πεσιάκοφ, Ινσαουράμπλε, Παρέχα, Μακέεφ, Ράφαελ Καριόκα, ΜακΓκίντι (76’ Ντζούμπα), Ντε Ζέου (66’ Μπριζγκάλοφ), Κάλστρομ, Κομπάροφ, Άρι (87’ Κοζλόφ), Εμενίκε.

Σέλτικ: Φόρστερ, Ιζαγκίρε, Αμπρόουζ, Ουίλσον, Μολγκρό (80’ Λέντλεϊ), Λούστιγκ, Μπράουν, Κόμονς, Γουανιάμα (70’ Φόρεστ), Σαμαράς, Χούπερ.

Βαθμολογία 7ου ομίλου:

Σέλτικ 4 (3-2)
Μπαρτσελόνα 3 (3-2)
Μπενφίκα 1 (0-0)
Σπαρτάκ Μόσχας 0 (4-6)