Με... ταξί για έξι μήνες ο Φέρντιναντ!

Χωρίς το αυτοκίνητο του θα μετακινείται για τους επόμενους έξι μήνες  ο Ρίο Φέρντιναντ, ο οποίος τιμωρήθηκε με αφαίρεση διπλώματος, επειδή ήταν... γρήγορος!



Με... ταξί για έξι μήνες ο Φέρντιναντ!

Ο αμυντικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ «συνελήφθη» από τα ραντάρ να υπερβαίνει τρεις φορές το όριο ταχύτητας μέσα σε διάστημα πέντε εβδομάδων με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης.

Όπως αναφέρουν κάποια ρεπορτάζ, οι παραβάσεις έγιναν στον ίδιο δρόμο και είναι αυτός που χρησιμοποιεί ο Φέρντιναντ  προκειμένου να μεταβεί από το σπίτι του στο προπονητικό κέντρο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.  Το όριο ταχύτητας στον συγκεκριμένο δρόμο είναι 30 μίλια (48 χλμ) και ο 33χρονος άσος «συνελήφθη» από τις κάμερες της τροχαίας να οδηγεί την jaguar του με 38 μίλια  (61 χλμ) τον περασμένο Φεβρουάριο.  Στις αρχές του χρόνου είχε επίσης διαπιστωθεί πως δυο φορές είχε ξεπεράσει το όριο ταχύτητας, ενώ ήταν ήδη τιμωρημένους με τρεις βαθμούς στο point system.

Ο Φερντινάντ προσπάθησε να γλιτώσει την τιμωρία προσλαμβάνοντας ένα γνωστό δικηγόρο,  και χρησιμοποιώντας το επιχείρημα πως η αφαίρεση του διπλώματος θα του στερήσει την ευκαιρία να πηγαίνει τα δυο του παιδιά στο σχολείο.  Ωστόσο το δικαστήριο δεν δέχθηκε το συγκριμένο επιχείρημα, ούτε αποδέχθηκε τον ισχυρισμό του δικηγόρου του ο οποίος τόνισε πως ο αμυντικός των «κόκκινων διαβόλων» δεν γνώριζε για τις παραβάσεις και πως αν τον είχε σταματήσει στο δρόμο η τροχαία θα ενημερωνόταν για την παράβαση και έτσι δεν θα την επαναλάμβανε.

Πέρα από την αφαίρεση διπλώματος το δικαστήριο επέβαλλε και  πρόστιμο 600 λιρών.