Χότζον: «Όλοι μπορούν να είναι περήφανοι»!

Στην περηφάνια σκόρπισε η εθνική ομάδα της Αγγλίας, έστω κι αν αποκλείστηκε στα πέναλτι από τους Ιταλούς στον προημιτελικό του Euro 2012 στάθηκε ο Ρόι Χότζον σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν την αναχώρηση για το Λονδίνο.



Χότζον: «Όλοι μπορούν να είναι περήφανοι»!

«Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε και δεν είναι τυχαίο ότι δεν χάσαμε σε κανένα παιχνίδι στην κανονική διάρκεια. Είναι πάντα λυπηρό, όμως, να χάνεις στα πέναλτι και να αποχαιρετάς μια διοργάνωση. Πιστέψαμε ότι ίσως να ήταν η μέρα μας αυτή τη φορά, αλλά τελικά δεν ήταν. Δούλεψα αρκετό καιρό με τους ποδοσφαιριστές και τους γνώρισα τόσο σαν αθλητές, όσο και σαν ανθρώπους. Δένεσαι μαζί τους όταν είσαι τόσο καιρό μαζί τους και δουλεύεις ακατάπαυστα και καθημερινά» είπε αρχικά και πρόσθεσε, αναφερόμενος στη… μίξη παλιών κι έμπειρων ποδοσφαιριστών με νέους και «απεγνωσμένους» για επιτυχία:

«Είναι πολύ σημαντικό να έχεις στην ομάδα έμπειρους ποδοσφαιριστές και νεαρούς που διψούν για διάκριση και θέλουν να βοηθήσουν την ομάδα της πατρίδας τους. Οφείλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Τζέραρντ και Τέρι για τη βοήθεια που μου παρείχαν. Επίσης, ο Γουέιν Ρούνεϊ συνέβαλε και αυτός από την πλευρά του, βοηθώντας τους νεαρούς ποδοσφαιριστές στον χρόνο που είχε από τη στιγμή που δεν ήταν διαθέσιμος για τα δύο πρώτα ματς».

Για τις εντυπώσεις που άφησαν τα «τρία λιοντάρια» και τον απολογισμό της παρουσίας τους στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας, ο Χότζον υποστήριξε: «Δεν θεωρώ ότι απογοητεύσαμε τους Άγγλους. Μπορούμε να θεωρούμε πολύ καλή την εθνική ομάδα της χώρας και τους ποδοσφαιριστές της. Εκτός από τα πέναλτι, νομίζω ότι όλοι μπορούν να είναι περήφανοι. Θα είναι σημαντικό τώρα να δούμε πως θα τα πάνε οι παίκτες στους Ολυμπιακούς Αγώνες κι έπειτα ο στόχος είναι ένας. Η πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014».