Θρίαμβος: Το άξιζε, γύρισε, η Μπόλτον είναι στην Championship επτά χρόνια μετά!

Επτά χρόνια μετά, η Μπόλτον επιστρέφει στην Championship και πιο εμφατικά δεν θα μπορούσε να το κάνει! Τέσσερα γκολ σε τελικό, δύο ο ίδιος ποδοσφαιριστής, 18 τελικές προσπάθειες και νίκη με 4-1 επί της Στόκπορτ, που κατέρρευσε. Έξαλλοι οι πανηγυρισμοί των φίλων της, η ομάδα τους θα αγωνιστεί στη 2η τη τάξει κατηγορία, για πρώτη φορά μετά το 2019!



Θρίαμβος: Το άξιζε, γύρισε, η Μπόλτον είναι στην Championship επτά χρόνια μετά!

Μία πολύ μεγάλη επιτυχία πανηγυρίζει τη δεδομένη χρονική στιγμή η Μπόλτον, η οποία για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2018-19 και έπειτα από επτά συνεχόμενα έτη στην 3η τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, επιστρέφει στην Championship!

Το άξιζε, το ζήτησε, δεν δίστασε να παίξει ποδόσφαιρο στα Play Offs και ανταμείφθηκε στον απόλυτο βαθμό για τη λογική της.

Απέκλεισε στους ημιτελικούς με δύο νίκες την Μπράντφορντ, συνάντησε στον τελικό την Στόκπορτ, με τον κόσμο της να έχει «κατακλύσει» το «Wembley» και το τελικό 4-1 μοιάζει δίκαιο, αν αναλογιστεί κάποιος την εικόνα της συνάντησης.

Η Μπόλτον έκανε το 1-0 στο 3ο λεπτό με τον Ροντρίγκες, θα μπορούσε να έχει ισοφαριστεί στο 11’, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για φάουλ, όμως στο 29’, ο ίδιος παίκτης, ο Σιντιμπέ, έκανε το 1-1.

Δεν ήταν απλό, η Μπόλτον πίεσε για να βρει το δεύτερο τέρμα, είχε την κατοχή της μπάλας και αυτό έμελλε να προκύψει στο 64’, με αυτογκόλ του Γούτον.

Το ματς άνοιξε, η Στόκπορτ βγήκε αναγκαστικά μπροστά και η Μπόλτον, που ολοκλήρωσε το ματς με 18 τελικές προσπάθειες, βρήκε και τρίτο γκολ.

Ο Ντάλμπι ήταν αυτός που ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 81’, ενώ το τελικό 4-1 διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις, στο 94ο λεπτό, όταν ο Ροντρίγκες μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του.

Ολοκλήρωσε το ματς με 10 παίκτες η Στόκπορτ, λόγω αποβολής του Κόγκλεϊ στο 92’, ενώ η Μπόλτον πανηγυρίζει μία μεγαλειώδη άνοδο, που δικαιούται απόλυτα, αναλογικά με τη σεζόν που έχει πραγματοποιήσει!

Δημήτρης Μανάκος