«Έπεσαν» οι ομάδες τους, αλλά εκείνοι μένουν… στον αφρό!

Η σεζόν ολοκληρώθηκε και τα μεταγραφικά σενάρια ήδη «δίνουν και παίρνουν». Οι μεγαλύτερες ευκαιρίες στην αγορά βρίσκονται σε ομάδες που πρόσφατα υποβιβάστηκαν από την Πρέμιερ, αφού σε αυτές υπάρχουν παίκτες που δεν θα τις… συνοδεύσουν στην Championship και θα παραμείνουν στο κορυφαίο επίπεδο!  



«Έπεσαν» οι ομάδες τους, αλλά εκείνοι μένουν… στον αφρό!

Σαουθάμπτον, Λιντς και Λέστερ «γεύτηκαν» την… πικρή γεύση του υποβιβασμού και κινδυνεύουν να χάσουν τα πιο πολύτιμα περιουσιακά τους στοιχεία. Και αυτό διότι, πολλοί «μνηστήρες» θα επιχειρήσουν να εκμεταλλευτούν την εν λόγω κατάσταση και να προσεγγίσουν παίκτες είτε στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου τους ως ελεύθερους, είτε σε μία πιο προσιτή τιμή.

Το England365 παρουσιάζει τους 5+1 παίκτες με τους οποίος θα ασχοληθούμε το καλοκαίρι.

Τζέιμς Μάντισον (Λέστερ)

Το υπέροχο ταξίδι της Λέστερ έφτασε στο τέλος του και με αποκορύφωμα την κατάκτηση της Premier League (2015/16), ήρθε η ώρα της επιστροφής στην Championship. Ωστόσο, ο Μάντισον είναι πολύ πιθανό να μην την ακολουθήσει εκεί, αφού αποτελεί τον πιο ακριβό της ποδοσφαιριστή χρηματιστηριακά (με αξία 55 εκατ. ευρώ), ενώ το συμβόλαιο του λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι. Γεγονός που σημαίνει ότι το ποσό μεταγραφής του μπορεί να είναι ακόμα μικρότερο για κάποιον που είχε 19 συμμετοχές σε γκολ φέτος.

 

Τζέιμς Γουόρντ-Πράους (Σαουθάμπτον)

Παρ' ότι έχει ανανεώσει μέχρι το 2026, η αποχώρηση του απ’ το «St. Mary's» θεωρείται σχεδόν δεδομένη. Άλλωστε, στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς αποθεώθηκε από τον κόσμο όταν αντικαταστάθηκε, σε μία στιγμή που έμοιαζε σαν να λέει… «αντίο». Ένα πραγματικό πολυεργαλείο που σκοράρει συχνά, είτε με πέναλτι, είτε με φάουλ, και μπορεί να προσφέρει κάτι το διαφορετικό στη μεσαία γραμμή οποιασδήποτε ομάδας.

 

Γουίλφριντ Εντιντί (Λέστερ)

Ο Μάντισον δεν θα είναι ούτε ο πρώτος αλλά ούτε και ο… τελευταίος που δύναται να αποχωρήσει από τις «αλεπούδες». Και το συμβόλαιο του Εντιντί λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι και με πιθανό το ενδεχόμενο ο Νιγηριανός να θέλει να παραμείνει στο κορυφαίο επίπεδο, η Λέστερ μπορεί να επιχειρήσει να εισπράξει ό,τι μπορεί από τον ίδιο. Ένας καταπληκτικός κεντρικός χαφ με τρομερή ικανότητα στο να επανακτά την κατοχή της μπάλας για την ομάδα του και για αυτό αποτελούσε στόχο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πριν την έλευση του Καζεμίρο.

 

Μπρέντεν Αάρονσον (Λιντς)

Ο 22χρονος Αμερικανός είναι ό,τι πιο πολύτιμο διαθέτει η Λιντς, σύμφωνα με την χρηματιστηριακή του αξία, και κοστολογείται στα 30 εκατ. ευρώ. Ο έγκριτος δημοσιογράφος Φαμπρίτσιο Ρομάνο επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι στο συμβόλαιο του υπάρχει ρήτρα αποδέσμευσης, η οποία είναι ενεργή μετά τον υποβιβασμό και ότι οι πιθανότητες να αποχωρήσει από τον σύλλογο είναι αρκετές.

 

Ροντρίγκο Μορένο (Λιντς)

Αρκετά πιθανό να φύγει από τα «παγώνια» είναι και ο συμπαίκτης του Άαρονσον, Ροντρίγκο Μορένο, ο οποίος ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας φέτος με 13 γκολ. Το να σκοράρεις με τέτοια ευχέρεια αποτελεί ένα πολύτιμο προσόν, πόσο μάλλον σε μία ομάδα που «παλεύει» για την παραμονή στην κατηγορία. Με το συμβόλαιο του 32χρονου επιθετικού να εκπνέει του χρόνου, η παραμονή του εκεί δεν φαίνεται να είναι η πρώτη του επιλογή.

Γιούρι Τίλεμανς (Λέστερ)

Έχει ήδη ανακοινωθεί ότι ο Τίλεμανς θα αγωνίζεται κάπου αλλού την επόμενη σεζόν. Είχε υπογράψει μέχρι αυτό το καλοκαίρι και έτσι ο Βέλγος αποχώρησε ως ελεύθερος. Πρόκειται για μία αξιόπιστη επιλογή, καθώς αγωνίζεται 10 χρόνια σε επαγγελματικό επίπεδο και έχει απουσιάσει λόγω τραυματισμού μόλις σε 27 παιχνίδια, μετρώντας ήδη στην καριέρα του 445 συμμετοχές σε συλλογικό επίπεδο.

 

Χρήστος Σκούρας