Πρόσληψη για… 30 μέρες στην Premier League; Μόνο ο Άλαρνταϊς!

Προσλήφθηκε πριν από ένα μήνα και πλέον αποτελεί και επίσημα παρελθόν. Ο Σαμ Άλαρνταϊς δεν κατάφερε να σώσει τη Λιντς και αποχώρησε από το «Έλαντ Ρόουντ», καταγράφοντας τη μικρότερη θητεία προπονητή στην ιστορία της Premier League.



Πρόσληψη για… 30 μέρες στην Premier League; Μόνο ο Άλαρνταϊς!

Πριν από περίπου 30 ημέρες, η Λιντς αποφασίζει να λύσει τη συνεργασία της με τον Χάβι Γκράθια και να έρθει σε συμφωνία με τον Σαμ Άλαρνταϊς. Θεωρεί πως η εμπειρία του μπορεί να αποτελέσει καταλυτικό παράγοντα ως προς την παραμονή της στην Premier League, αλλά τα ματς που εκκρεμούν είναι μόλις τέσσερα.

Έμοιαζε εξαρχής πολύ δύσκολο το εγχείρημα, αλλά ο «Big Sam» αποφάσισε να πάρει το ρίσκο και να επιστρέψει στους προπονητικούς πάγκους, μετά από 2,5 χρόνια αποχής. Συμφώνησε με ένα… πλουσιοπάροχο συμβόλαιο και η θητεία του στην τεχνική ηγεσία της Λιντς μόλις ξεκινούσε.

Ένα μήνα μετά, τα «παγώνια» έχουν υποβιβαστεί και ο Άλαρνταϊς αποτελεί παρελθόν και επίσημα, όντας ο προπονητής που έμεινε για το μικρότερο χρονικό διάστημα σε πάγκο ομάδας, στα 31 χρόνια της Premier League.

Είχε διάρκεια μόλις… 30 ημερών. Ξεπέρασε τις 40 του Λες Ριντ, το 2006 με την Τσάρλτον και αποχώρησε από το «Έλαντ Ρόουντ», με τρεις ήττες και μία ισοπαλία στα τέσσερα ματς που έδωσε.

Αρνητικό ρεκόρ για τον «Βιg Sam». Σίγουρα πάντως κάτι δείχνει το γεγονός πως στην 3η θέση της σχετικής λίστας βρίσκεται ο Χάβι Γκράθια των 71 ημερών στη Λιντς. Ξανά στη Λιντς, και πάλι ίδια σεζόν!

Δημήτρης Μανάκος