Champions League χωρίς να εντάσσονται στο Big 6; Μόνο η Λέστερ και η Νιούκαστλ!

Πριν από μερικές ώρες, η Νιούκαστλ υποδεχόταν τη Λέστερ και αμφότερες θα συμβιβάζονταν με την ισοπαλία. Οι «καρακάξες» πετύχαιναν τον στόχο του Champions League και οι «αλεπούδες» θα είχαν τις πιθανότητες παραμονής τους «ζωντανές», ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής. Οι μοναδικές ομάδες που θα έχουν παίξει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, δίχως να εντάσσονται στο Big 6!  



Champions League χωρίς να εντάσσονται στο Big 6; Μόνο η Λέστερ και η Νιούκαστλ!

Πολύ σημαντική ισοπαλία κατάφερε να αποσπάσει η Λέστερ στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ», με τις «αλεπούδες» να πιέζονται πολύ, να χρειάζονται την τύχη με το μέρος τους, αλλά να καταφέρνουν να διατηρήσουν το «μηδέν», προκειμένου να έχουν πιθανότητες παραμονής στην Premier League στην τελευταία αγωνιστική.

Από την άλλη πλευρά, η Νιούκαστλ γνώριζε πως μπορεί να συμβιβαστεί και με την ισοπαλία. Ο στόχος άλλωστε θα πραγματοποιούνταν σε περίπτωση που δεν έχανε και η επιστροφή της στο Champions League για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια, είναι γεγονός.

 

Και υπό αυτές τις συνθήκες, οι μοναδικές ομάδες που έχουν συμμετάσχει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση από την Premier League, δίχως να εντάσσονται στο Big 6, έκαναν ένα δώρο η μία στην άλλη.

Ο λόγος φυσικά για τη Λέστερ του Κλαούντιο Ρανιέρι, με την επική σεζόν του 2016 και πλέον, και για τη Νιούκαστλ του Έντι Χάου. Συνεπώς, ο μοναδικός Άγγλος προπονητής που καταφέρνει να παίξει στο Champions League, ενώ δεν προπονεί έναν από τους έξι κορυφαίους συλλόγους του «Νησιού», είναι με κάθε επισημότητα ο Έντι Χάου!

Δημήτρης Μανάκος