Τσέλσι: Οι αρνητικές της επιδόσεις «ξεσκονίζουν» ρεκόρ… 30ετίας!

Τα προβληματικά αποτελέσματα της Τσέλσι συνεχίζονται! Έχασε για άλλη μία φορά, είναι ανέφικτο το να καταφέρει να εισέλθει στην 10άδα και αυτό, σε συνδυασμό με την έως τώρα συγκομιδή βαθμών που έχει, γυρίζει την ομάδα… σχεδόν 30 χρόνια πίσω!



Τσέλσι: Οι αρνητικές της επιδόσεις «ξεσκονίζουν» ρεκόρ… 30ετίας!

Η ήττα από την Μάντσεστερ Σίτι (1-0, 21/05) «κλείδωσε» και μαθηματικά το ότι η Τσέλσι θα τερματίσει στο κάτω μισό της βαθμολογίας. Τα αρνητικά ρεκόρ διαδέχονται το ένα το άλλο και τα ανεπιτυχή αποτελέσματα εξακολουθούν να δημιουργούν περισσότερη πίεση στον σύλλογο.

Οι «μπλε» δεν έχουν εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο για την νέα χρονιά, για πρώτη φορά μετά την σεζόν 2016/17, και θα τερματίσουν εκτός της πρώτης 10άδας. Αυτό είχε να συμβεί από το μακρινό 1996, όταν και τερμάτισαν στην 11η θέση και αναδεικνύει ακριβώς τα πόσα προβλήματα έχουν αντιμετωπίσει αυτήν την αγωνιστική περίοδο.

Παράλληλα, η συγκομιδή βαθμών της Τσέλσι αποτελεί από μόνη της μία ακόμη αρνητική επίδοση. Έχει συλλέξει 43 πόντους έως τώρα, με δύο αγωνιστικές να απομένουν, που σημαίνει ότι δεν μπορεί να ξεπεράσει τους 49, ακόμη και αν κερδίσει τα δύο τελευταία παιχνίδια της! Αυτή, από άποψης βαθμών, αποτελεί την χειρότερη σεζόν της επί εποχής Premier League.

Μέχρι πρότινος, οι 50 πόντοι αποτελούσαν την χειρότερη συγκομιδή βαθμών για τους Λονδρέζους, τους οποίος είχαν συλλέξει τις σεζόν 1994/95 και 2015/16. Το μόνο θετικό που έχει, προς το παρόν, να κρατήσει η Τσέλσι, είναι ότι έχει φτάσει ένα ματς πιο κοντά στο τέλος αυτής της σεζόν…

Χρήστος Σκούρας