Η μεγαλύτερη ανατροπή και πρόκριση στην ιστορία των play-offs από τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ! (vids)

Είναι αδιανόητο αυτό που έχει συμβεί στα play-offs της League One. Η Σέφιλντ Γουένσντεϊ έκανε το απίθανο, το μαγικό! Επέστρεψε ολοκληρωτικά από το εις βάρος της 4-0 από την Πίτερμπρο στο πρώτο ματς των ημιτελικών των μπαράζ ανόδου! Έστειλε την ρεβάνς σε παράταση με γκολ στο 90' + 8' (!), εκεί έγινε το... έλα να δεις και τελικά οι «κουκουβάγιες» προκρίθηκαν στον τελικό του «Γουέμπλεϊ» από τη διαδικασία των πέναλτι! 



Η μεγαλύτερη ανατροπή και πρόκριση στην ιστορία των play-offs από τη Σέφιλντ Γουένσντεϊ! (vids)

Πριν από μία εβδομάδα, στην έδρα της Πίτερμπορο, η Σέφιλντ Γουένσντεϊ είχε διασυρθεί με 4-0. Είχε ηττηθεί με χαρακτηριστική ευκολία και έμοιαζε δεδομένο πως και για την επόμενη σεζόν θα αγωνίζεται στην 3η τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Μεσολαβούσε φυσικά ένα ματς. Ποιος θα μπορούσε όμως να πιστέψει στην ανατροπή; Ουδείς φυσικά, πόσο μάλλον από την στιγμή που ποτέ άλλοτε είχαμε δει σε play-offs στην Αγγλία, να γυρνά ένα τέτοιου είδους σκορ στην επαναληπτική αναμέτρηση μεταξύ δύο ομάδων.

 

Για όλα υπάρχει όμως πρώτη φορά και υπό αυτή τη συνθήκη, η Σέφιλντ Γουένσντεϊ πανηγύρισε μία επική νίκη με 5-1 επί της αντιπάλου της, σε 120 λεπτά αναμέτρησης, το ματς πήγε στα πέναλτι και εκεί πήρε την πρόκρισή της!

 

Πώς όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Ο Σμιθ με πέναλτι στο 9’ και ο Γκρέγκορι στο 25ο λεπτό έκαναν δύο τα γκολ της ομάδας τους και άπαντες άρχισαν να το πιστεύουν. Στο 71’ ήρθε και το 3-0, για να φτάσουμε στο… 98’ και την τελευταία φάση και να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου ματς ο Πάλμερ.

 

Οδηγηθήκαμε στο έξτρα μισάωρο, με το δράμα εκεί να γίνεται μεγαλύτερο. Οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν τυχεροί και βρήκαν ένα γκολ στο φινάλε του πρώτου ημιώρου, με αυτογκόλ του Γκρέγκορι.

Ούτε αυτό όμως ήταν αρκετό για να «δραπετεύσουν» από την έδρα της ομάδας του Μουρ. Η Σέφιλντ, που είχε καταγράψει 34 (!) τελικές προσπάθειες μέχρι το 110’, έκανε το 5-1 στο 112’ με τον Πάτερσον, και πλέον η «ρώσικη ρουλέτα» ήταν μονόδρομος.

Δεν γινόταν εκεί οι γηπεδούχοι να είναι άστοχοι. Με την ψυχολογία στα ύψη, επικράτησαν με 5-3 και πανηγύρισαν μία απίθανη ανατροπή, που όμοιά της δεν έχουμε δει ποτέ στην ιστορία των play-offs του αγγλικού ποδοσφαίρου!

 

Δημήτρης Μανάκος