Ο Ντε Τζέρμπι καθορίζει την τετράδα: Μπορεί η Μπράιτον να κάνει… δώρο στη Λίβερπουλ;

Πολύ κρίσιμη προμηνύεται η αναμέτρηση ανάμεσα σε Νιούκαστλ και Μπράιτον στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ», τόσο για τις δύο «μονομάχους», όσο και για τη Λίβερπουλ. Και αυτό διότι αν οι «γλάροι» δεν ηττηθούν από τις «καρακάξες», οι πιθανότητες για την τετράδα αυξάνονται ακόμη περισσότερο.



Ο Ντε Τζέρμπι καθορίζει την τετράδα: Μπορεί η Μπράιτον να κάνει… δώρο στη Λίβερπουλ;

Μπορεί η Λίβερπουλ να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση τη δεδομένη χρονική στιγμή, μετρώντας επτά συνεχόμενες νίκες σε επίπεδο Premier League, όμως η κατάκτηση μία εκ των τεσσάρων πρώτων θέσεων του πρωταθλήματος, εξακολουθεί να μην βρίσκεται στα χέρια της.

Το γεγονός αυτό αποδεικνύει και πόσο δίκιο είχε πριν από περίπου δύο εβδομάδες ο Γιούργκεν Κλοπ. «Πρέπει να πάρουμε όλα τα ματς μας και… βλέπουμε», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά, με την ομάδα του ως στιγμής να κάνει το καθήκον της και αισίως να αναμένει ένα ακόμη δώρο από τη Μπράιτον.

Και αυτό διότι η ομάδα του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι, πριν από δύο εβδομάδες, επικράτησε και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 1-0 στο «Άμεξ», ενώ πλέον προέρχεται από το τεράστιο «διπλό» με 3-0 επί της Άρσεναλ στο «Έμιρεϊτς».

Μπορεί η Μπράιτον να μην ηττηθεί στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» από τη Νιούκαστλ; Ασφαλώς και μπορεί, πράγμα που έχει πράξει στις τέσσερις από τις πέντε τελευταίες επισκέψεις της σε αυτό το γήπεδο, με μοναδική εξαίρεση την εξόρμησή της στην περσινή σεζόν.

Αν λοιπόν η ομάδα του Ιταλού coach φύγει με τον βαθμό από το Νιούκαστλ, κάθε σενάριο για την τετράδα και το εισιτήριο του Champions League, μένει ανοιχτό. Νιούκαστλ και Λίβερπουλ θα έχουν πλέον τον ίδιο αριθμό αναμετρήσεων, με τις «καρακάξες» να έχουν ακόμη να παίξουν με Λέστερ (μέσα) και Τσέλσι, στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Πάντως, αν δούμε τα πράγματα και από την άλλη σκοπιά, και η ευκαιρία που έχει παρουσιαστεί στην ομάδα του Έντι Χάου είναι τεράστια. Κερδίζει δις εντός έδρας και εξασφαλίζει θέση στο επόμενο Champions League! Το θέμα είναι όμως στην προκειμένη φάση, τι θα συμβεί σε μερικές ώρες απέναντι στη Μπράιτον…

Δημήτρης Μανάκος