Τελικά, μήπως είναι καλύτερη η Σίτι του ’23 από την Γιουνάιτεντ του ’99;

Άλλες εποχές. Άλλο ποδόσφαιρο. Άλλο επίπεδο ανταγωνισμού. Κι όμως, θα μπορούσαν να συγκριθούν. Και τελικά, ο Ρούνεϊ ίσως να μην είχε άδικο όταν έλεγε ότι οι δύο ομάδες, παρά τα 24 χρόνια που τις χωρίζουν, θα μπορούσαν να έχουν ομοιότητες. Όμως, μήπως τελικά η Σίτι του ’23 είναι καλύτερη από την Γιουνάιτεντ του ’99, ήδη;  



Τελικά, μήπως είναι καλύτερη η Σίτι του ’23 από την Γιουνάιτεντ του ’99;

Οι «κόκκινοι διάβολοι» του Σερ Άλεξ παραμένουν η μοναδική αγγλική ομάδα με το τρεμπλ, περιλαμβάνοντας και το ευρωπαϊκό τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ μ’ εκείνον τον αξέχαστο τελικό της Βαρκελώνης απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου.

Η Σίτι διέσυρε την Ρεάλ με το τελικό 4-0 στον μεταξύ τους επαναληπτικό ημιτελικό, το βράδυ της Τετάρτης στο «Etihad» και έκλεισε θέση για την Πόλη στις 10/06, όπου θα κοντραριστεί με την Ίντερ. Επιπλέον, έχοντας… στο τσεπάκι το πρωτάθλημα, θα διεκδικήσει και το Κύπελλο Αγγλίας στις αρχές του Ιούνη στο «Γουέμπλεϊ», απέναντι στην Γιουνάιτεντ.

Το θέμα είναι πως οι αριθμοί δικαιώνουν τον Ρούνεϊ για τον ισχυρισμό του πως η Σίτι θα μπορούσε να «ματσάρει» την τρομερή ομάδα του Φέργκιουσον από το 1999. Κι ας μην έχει πάρει ακόμα κανένα τρόπαιο αυτή τη στιγμή στη σεζόν, αφού και οι τρεις τίτλοι που διεκδικεί δεν έχουν φτάσει στα χέρια της!

Σε λιγότερα ματς αυτή τη στιγμή, οι «πολίτες» έχουν ήδη περισσότερες νίκες, περισσότερα γκολ, περισσότερους βαθμούς στην Λίγκα – αν και αυτό δεν μπορεί να συγκριθεί με τις εποχές των ‘90s, πολύ λιγότερα τέρματα παθητικό, αλλά και πολύ μικρότερο σερί δίχως ήττα…

 

 

Κώστας Ζάλιαρης