Βαθμολογία δίχως VAR; Χωρίς την τεχνολογία, η Μπράιτον θα ονειρευόταν Champions League!

Αν μία ομάδα έχει κάθε δικαίωμα να γκρινιάξει για τον VAR, αυτή είναι η Μπράιτον. Αυτή έχει χάσει έξι βαθμούς. Και χωρίς την τεχνολογία, με τους 65 πόντους που θα είχε, θα ισοβαθμούσε με τη Νιούκαστλ, θα ήταν στο -2 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και θα διεκδικούσε την έξοδο στο  Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία της!



Βαθμολογία δίχως VAR; Χωρίς την τεχνολογία, η Μπράιτον θα ονειρευόταν Champions League!

Μία πρόσφατη έρευνα αναφορικά με την χρησιμότητα ή όχι του VAR στην Premier League, έφερε μικρές ανακατατάξεις στον βαθμολογικό πίνακα. Θα ήταν τελευταία η Σαουθάμπτον, θα βρισκόταν χαμηλά η Λέστερ, θα κινδύνευε η Έβερτον και θα σωνόταν η Μπόρνμουθ.

Ποιες είναι ωστόσο οι θέσεις που διαφοροποιούνται τα δεδομένα; Αφορούν την πρώτη πεντάδα, η οποία θα παρέμενε αναλλοίωτη, αλλά με διαφορετικές διαφορές. Τι εννοούμε με αυτό; Η Μάντσεστερ Σίτι θα βρισκόταν στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά στο +5 από την Άρσεναλ.

Αν δεν υπήρχε η τεχνολογία, οι «κανονιέρηδες» θα είχαν έναν βαθμό περισσότερο, αλλά και οι «πολίτες» δύο παραπάνω από όσους έχουν συγκεντρώσει, μετά το 11/11 που έχουν πραγματοποιήσει. Θα είχε 87 το σύνολο του Πεπ και 82 αυτό του Μικέλ Αρτέτα, με το πρωτάθλημα σε κάθε περίπτωση, είτε τώρα, είτε χωρίς VAR, να «βάφεται» γαλάζιο.

Από εκεί και πέρα όμως, η απόσταση ανάμεσα σε 3η, 4η και 5η θέση θα ήταν διαφορετική. Διότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα είχε 67, έναν περισσότερο δηλαδή, η Νιούκαστλ 65, έναν λιγότερο και η Μπράιτον θα βρισκόταν σε ισοβαθμία με τις «καρακάξες».

Διότι οι «γλάροι» αποτελούν την ομάδα που έχει αδικηθεί περισσότερο από κάθε άλλη! Της έχουν στερηθεί έξι βαθμοί, τους οποίους αν είχε θα ήταν και σίγουρη για το Europa League, από το οποίο τώρα απέχει δύο νίκες, αλλά θα διεκδικούσε μέχρι τέλους και την επιστροφή της στο Champions League! Και όλα αυτά, με δύο ματς λιγότερα από την Τότεναμ και ένα από τη Λίβερπουλ.

Συνεπώς, αν ένας έχει κάθε δικαίωμα να έχει παράπονα από τον VAR και τις διαιτησίες του, αυτή είναι η Μπράιτον. Ίσως έτσι εξηγείται πλήρως το γεγονός πω ο Γουέμπ της έχει απολογηθεί φέτος σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις…

Δημήτρης Μανάκος