Πώς ξεπερνάς έναν «θρύλο»; Η Νόριτς θα αργήσει πολύ να ξεχάσει τον Πούκι! (vid)

Τρεις ημέρες έχουν παρέλθει από το τελευταίο παιχνίδι του Τίμο Πούκι με τη Νόριτς. Συγκίνηση, δάκρυα και μία «γλυκιά» νοσταλγία συντρόφευσαν το «αντίο» του Φινλανδού στα «καναρίνια», με την απορία όλων να είναι «πότε αυτός ο σύλλογος θα καταφέρει να ξεπεράσει την αποχώρησή του»;



Πώς ξεπερνάς έναν «θρύλο»; Η Νόριτς θα αργήσει πολύ να ξεχάσει τον Πούκι! (vid)

Η αλήθεια είναι πως ακόμη και στους απλούς υποστηρικτές του αγγλικού ποδοσφαίρου, αυτούς που παρακολουθούν απλώς την ομάδα τους, δίχως να παρατηρούν τα πεπραγμένα του αντιπάλου, είχε εντυπωθεί ο Τίμο Πούκι.

Μπορεί να μην θυμούνται αριθμούς, συμμετοχές, ανόδους και υποβιβασμούς, όμως ο Φινλανδός κατάφερε να «αποθηκεύσει» το όνομά του στη μνήμη όλων των φίλων της Premier League και της Championship. Αυτός είναι η Νόριτς και αντιστοίχως, η Νόριτς είναι ο Τίμο Πούκι.

Πλέον όμως, μία πολύ σπουδαία θητεία φτάνει στο τέλος της. Ο Τίμο Πούκι έδωσε το τελευταίο του παιχνίδι με τη Νόριτς, και το «αντίο» του γέμισε με δάκρυα το «Κάροου Ρόουντ». Δεν θα είναι εύκολο να ξεχαστεί.

Μιλάμε για τον τέταρτο σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου. Τον κορυφαίο σκόρερ στον 21ο αιώνα για τη Νόριτς και τον πρώτο παίκτη σε αριθμό τερμάτων για τα «καναρίνια», που δεν κατάγεται από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Κατέγραψε 210 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις και συμμετείχε είτε με έμμεσο, είτε με άμεσο τρόπο, σε 117 γκολ! Συνδέθηκε με τη Νόριτς, καθιερώθηκε εκεί, ταυτίστηκε με τον σύλλογο και αποτελεί τον κορυφαίο συμπαίκτη που είχε ποτέ ο Εμιλιάνο Μπουεντία.

Μένει να δούμε αν και ποτέ θα ξεχαστεί… Λησμονούνται άλλωστε ποτέ οι «θρύλοι»; Όχι όμως δάκρυα για τον Τίμο Πούκι. Μην κλαις που έφυγε. Να είσαι περήφανος που βρέθηκε εκεί!

Δημήτρης Μανάκος