Κάτι ξέρει ο Κλοπ: Ποιος μέσος σκοράρει στη Λίβερπουλ όσο ο ΜακΆλιστερ στη Μπράιτον;

Τα νούμερα του ΜακΆλιστερ συγκρίνονται μόνο με πρώην σέντερ φορ της Μπράιτον και αποτελεί την μεγάλη επιθυμία της Λίβερπουλ, για να μπορέσει να προσθέσει μία νέα διάσταση στο παιχνίδι της, το εύκολο γκολ από τους κεντρικούς της μέσους…



Κάτι ξέρει ο Κλοπ: Ποιος μέσος σκοράρει στη Λίβερπουλ όσο ο ΜακΆλιστερ στη Μπράιτον;

Ακόμα και στις πολύ κακές βραδιές της Μπράιτον, ο ΜακΆλιστερ δίνει ότι έχει να προσφέρει και ότι δεν τα παρατάει. Έτσι ακριβώς έγινε και την Δευτέρα (08/05) στην «βαριά» εντός έδρας ήττα από την Έβερτον (5-1), με τον Αργεντινό να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ της ομάδας του και να φτάνει τα 10 στο φετινό πρωτάθλημα.

Αυτές οι επιδόσεις συγκρίνονται μόνο με πρώην επιθετικούς της ομάδας, καθώς είναι ο τρίτος που φτάνει σε διψήφιο αριθμό τερμάτων, μετά τους Γκλεν Μάρεϊ (2017/18) και Νιλ Μοπέ (2019/20). Φυσικά, τα προσόντα του ποικίλλουν, ωστόσο αυτή η ευχέρεια που έχει στο σκοράρισμα είναι που κάνει τον Γιούργκεν Κλοπ να τον… βλέπει στα όνειρα του!

Η ομάδα απ’ όταν ανέλαβε, έχει αντιμετωπίσει σοβαρό πρόβλημα στη συνεισφορά των κεντρικών της μέσων στην επίθεση. Η κύρια αρμοδιότητα τους στο γήπεδο, βέβαια, δεν είναι να σκοράρουν, αλλά είναι σημαντικό να μπορεί να δώσουν λύσεις όταν τα πράγματα δεν εξελίσσονται με τον επιθυμητό τρόπο.

Ο μοναδικός παίκτης των «κόκκινων» που έχει βρει περισσότερα από πέντε γκολ σε μία χρονιά στη Premier League, από το 2015 και έπειτα, είναι ο Άνταμ Λαλάνα (2016/17, 8). Ο Τζίνι Βαϊνάλντουμ έβρισκε συστηματικά τέρμα επίσης από τα χαφ, ωστόσο, το κενό που άφησε ποτέ δεν καλύφθηκε και τα γκολ του έλειψαν πολύ.

Για αυτό, ο ΜακΆλιστερ αποτελεί τον διακαή πόθο του Κλοπ και ο Γερμανός προσπαθεί να κάνει ό,τι μπορεί για να τον φέρει στο «Άνφιλντ». Σύμφωνα, άλλωστε, με τον έγκριτο δημοσιογράφο, Φαμπρίτσιο Ρομάνο, οι πρώτες επαφές έχουν ήδη γίνει και ο παίκτης έχει «ψηθεί» από το πρότζεκτ που του έχει παρουσιαστεί…

Χρήστος Σκούρας