Πού βρίσκονται σήμερα οι νεότεροι σκόρερ στην ιστορία της Premier League;

Νεαρά παιδιά, που έκαναν το όνειρο τους πραγματικότητα, πετυχαίνοντας ένα γκολ στη Premier League προτού συμπληρώσουν 18 χρόνια ζωής και έγιναν οι νεότεροι σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης. Ποδοσφαιριστές γεμάτοι ταλέντο και υποσχέσεις, αλλά πού βρίσκονται, πλέον, εν έτει 2023;



Πού βρίσκονται σήμερα οι νεότεροι σκόρερ στην ιστορία της Premier League;

Τζέιμς Βόγκαν (16 χρονών και 270 ημερών) – Αποσύρθηκε

Ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία είναι αυτός που διαθέτει και το πιο «φτωχό» βιογραφικό. Σκόραρε τον Απρίλιο του 2005 για λογαριασμό της Έβερτον, με αντίπαλο την Κρίσταλ Πάλας (4-0), αλλά έπειτα αγωνίστηκε μόνο σε 51 ακόμη παιχνίδια, σημειώνοντας έξι γκολ! «Κρέμασε» τα παπούτσια του το 2021, ολοκληρώνοντας την καριέρα του στην Τρανμίρ.

 

Τζέιμς Μίλνερ (16 χρονών και 356 ημερών) – Λίβερπουλ

Ο αειθαλής κεντρικός μέσος εξακολουθεί να αγωνίζεται στα 37 του. Κατείχε τη πρώτη θέση στη σχετική λίστα για περίπου δυόμιση χρόνια, καθώς το γκολ του σημειώθηκε στη Boxing Day του 2002, στην ισοπαλία της Λιντς με τη Σάντερλαντ (1-1). Ταυτόχρονα, είναι 4ος σε συμμετοχές στην ιστορία του πρωταθλήματος, ενώ το έχει κατακτήσει τρεις φορές.

 

Γουέιν Ρούνεϊ (16 χρονών και 360 ημερών) – Προπονητής Ντι Σι Γιουνάιτεντ

Ήταν 19 Οκτωβρίου 2002, όταν σκόραρε με τη φανέλα της Έβερτον στις καθυστερήσεις και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του, «σπάζοντας» το αήττητο σερί 30 αγώνων της ¶ρσεναλ (2-1). «Θυμηθείτε το όνομα», είχε πει τότε, ο σχολιαστής και δικαιώθηκε, αφού είναι ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αυτή τη στιγμή, είναι προπονητής της Ντι Σι Γιουνάιτεντ στην Αμερική.

 

Σεσκ Φάμπρεγκας (17 χρονών και 113 ημερών) – Κόμο

Ο Ισπανός πέτυχε γκολ στην αναμέτρηση της ¶ρσεναλ με την Μπλάκμπερν τον Αύγουστο του 2004 και είναι ο νεότερος ξένος που το έκανε αυτό στο «Νησί». Κατέκτησε δύο πρωταθλήματα Αγγλίας, αλλά με τη φανέλα της συμπολίτισσας Τσέλσι. Σήμερα, αγωνίζεται στη 2η κατηγορία της Ιταλίας, ως ποδοσφαιριστής της Κόμο.

Μάικλ Όουεν (17 χρονών και 143 ημερών) – Αναλυτής

Ένας ακόμα που σκόραρε με την ομάδα με την οποία ξεκίνησε, αλλά πήρε εν τέλει τη Premier League με «μισητή» αντίπαλο. Το γκολ του ήρθε τον Μάιο του 1997, ως παίκτης της Λίβερπουλ, στην ήττα με 2-1 από την Γουίμπλεντον, ενώ το πρωτάθλημα το πήρε με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Είναι ο τελευταίος ¶γγλος που κέρδισε τη Χρυσή Μπάλα (2001) και πλέον, κάνει περιστασιακές εμφανίσεις ως αναλυτής στο BT Sport.

 

Επιπλέον, στην 7η θέση της σχετικής λίστας είναι ο Φεντερίκο Μακέντα, ο οποίος σκόραρε για λογαριασμό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον Απρίλιο του 2009, κόντρα στην ¶στον Βίλα. Ο Ιταλός επιθετικός, μετά το πέρασμα του από τον Παναθηναϊκό, παίζει στην Κύπρο με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ, ως δανεικός από την Ανκαραγκούτσου.

 

Χρήστος Σκούρας