Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Τα αμυντικά της λάθη, «ξύπνησαν» αναμνήσεις απ’ το ματς με την Μπρέντφορντ…

Ήττα 3-0 από την Σεβίλλη στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» και αποκλεισμός από το Europa League. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε δύο (!) «δώρα» στον αντίπαλο της, τα οποία ήταν παρόμοια με αυτά στο παιχνίδι με την Μπρέντφορντ (13/08), μόλις στο δεύτερο ματς πρωταθλήματος με τον Έρικ Τεν Χαγκ στον πάγκο!  



Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Τα αμυντικά της λάθη, «ξύπνησαν» αναμνήσεις απ’ το ματς με την Μπρέντφορντ…

Η ελληνική γλώσσα είναι από τις πιο πλούσιες, ωστόσο όποιος έχει δει το ματς μπορεί να δυσκολευτεί να βρει τις σωστές λέξεις για να χαρακτηρίσει την εμφάνιση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Έκανε δύο απερίγραπτα λάθη που οδήγησαν σε γκολ, με αποτέλεσμα το 3-0, σε συνδυασμό με την ισοπαλία της πρώτης αναμέτρησης (2-2), να την αφήσει εκτός συνέχειας στην Ευρώπη.

 

Βρέθηκε νωρίς πίσω στο ματς (8’), όταν ο Ντε Χέα πάσαρε στον Μαγκουάιρ, ενώ εκείνος πιεζόταν από τρεις παίκτες της Σεβίλλης. Αυτός έχασε τη μπάλα από τον Λαμέλα και ο Εν Νεσίρι άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους. Η αμυντική οργάνωση των «κόκκινων διαβόλων» ήταν προβληματική και στο δεύτερο γκολ που δέχθηκαν, αλλά στο τρίτο τα πράγματα ήταν… χειρότερα!

Η άμυνα των Ανδαλουσιανών απομάκρυνε τη μπάλα και ο Ντε Χέα, που βρισκόταν μακριά από την εστία του, κινήθηκε προς αυτήν. Ο ίδιος δεν είχε αποφασίσει αν ήθελε να τη διώξει ή να κάνει κοντρόλ και ως εκ τούτου, έκανε το λάθος, με τον Μαροκινό επιθετικό να σκοράρει εκ νέου.

Η Γιουνάιτεντ είχε ξανακάνει δύο παρόμοια σφάλματα φέτος, στο δεύτερο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Τεν Χαγκ στον πάγκο της. Και πάλι είχαν συνοδευτεί με «βαριά» ήττα, αφού η Μπρέντφορντ πήρε τη νίκη με 4-0 στο Λονδίνο.

 

Στο 10’, από σουτ του Ντα Σίλβα, η μπάλα έφυγε μέσα από τα χέρια του Ντε Χέα και κατέληξε στα δίκτυα, ενώ οκτώ λεπτά αργότερα, ο Ισπανός τερματοφύλακας έδωσε μια πάσα στον Έρικσεν, παρόμοια με αυτήν στον Μαγκουάιρ, οι γηπεδούχοι κέρδισαν τη μπάλα και σκόραραν με τον Γιένσεν.

Τώρα, ο Τεν Χαγκ καλείται να προετοιμάσει την ομάδα του για το παιχνίδι της Κυριακής (23/04), απέναντι στη Μπράιτον. Οι απουσίες των Βαράν και Μαρτίνες δεδομένες, οπότε η Γιουνάιτεντ θα πρέπει να πορευτεί με την ίδια «συνταγή» και να επιχειρήσει να προκριθεί στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας!

Χρήστος Σκούρας