Το Σαββατοκύριακο των… ισοπαλιών: «Μπλόκαραν» οι πρωτοπόροι, δεν αποτέλεσε εξαίρεση η Άρσεναλ!

Συναρπαστικό χαρακτηρίζεται το Σαββατοκύριακο που παρήλθε, αναφορικά με τα αποτελέσματα των κορυφαίων ομάδων του πλανήτη στα πέντε καλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Εξαίρεση αποτέλεσε μόνο η Παρί Σεν Ζερμέν, με την Άρσεναλ να αποτελεί τη μία από τις τέσσερις, που ναι μεν δεν ηττήθηκαν, αλλά παράλληλα δεν διεύρυναν και την διαφορά τους.



 Το Σαββατοκύριακο των… ισοπαλιών: «Μπλόκαραν» οι πρωτοπόροι, δεν αποτέλεσε εξαίρεση η Άρσεναλ!

Μία από τις καλύτερες σεζόν των τελευταίων ετών λαμβάνει αναμφίβολα χώρα στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, με τις κορυφαίες ομάδες στην εκάστοτε Λίγκα να βιώνουν ένα Σαββατοκύριακο που δεδομένα θα ήθελαν να λησμονήσουν.

Σε αυτές φυσικά συμπεριλαμβάνεται και η Άρσεναλ, η οποία αν και προηγήθηκε με 2-0 απέναντι στη Γουέστ Χαμ, δεν κατάφερε να προστατεύσει το προβάδισμά της και έμεινε στο 2-2 με τα «σφυριά», βλέποντας τη διαφορά της με τη Μάντσεστερ Σίτι να μειώνεται στους τέσσερις βαθμούς, έχοντας φυσικά και ένα ματς περισσότερο.

Επί της ουσίας, οι «κανονιέρηδες» δεν έκαναν τίποτα διαφορετικό από το 80% των συλλόγων που βρίσκονται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Διότι μαζί με αυτούς, η Μπαρτσελόνα έμεινε στη «λευκή» ισοπαλία με τη Χετάφε, η Νάπολι το ίδιο με τη Βερόνα και η Μπάγερν Μονάχου του Τόμας Τούχελ είδε τη Χόφενχαϊμ να την κρατά στο 1-1, μην μπορώντας να εκμεταλλευτεί το «σοκ» που υπέστη η Μπορούσια Ντόρτμουντ από την Στουτγκάρδη, μετά το τελικό 3-3.

Μοναδική εξαίρεση σε αυτή τη συζήτηση αποτελεί η Παρί Σεν Ζερμέν. Οι Γάλλοι επικράτησαν με 3-1 της Λανς με χαρακτηριστική ευκολία, την ώρα που ο Κίλιαν Εμπαπέ γινόταν ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου με 20 γκολ φέτος, με τον Αλεξάντερ Λακαζέτ να μετρά ένα λιγότερο, τόσο από αυτόν, όσο και από τον Ντέιβιντ.

Πρέπει λοιπόν να μας προξενεί εντύπωση η «γκέλα» της Άρσεναλ; Φυσικά και… πρέπει. Αλλά αν το δούμε «ρεαλιστικά», η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα απλώς ήταν ακόμη ένα θύμα των ισοπαλιών που παρακολουθήσαμε το Σαββατοκύριακο που παρήλθε…

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα των πέντε ομάδων που βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα:

Γουέστ Χαμ - Άρσεναλ 2-2

Παρί Σεν Ζερμέν - Λανς 3-1

Χετάφε - Μπαρτσελόνα 0-0

Νάπολι - Βερόνα 0-0

Μπάγερν Μονάχου - Χόφενχαϊμ 1-1

Δημήτρης Μανάκος