Η τρέλα και το overthinking του Πεπ τον «φορτίζουν» κάθε φορά άμεσα (vid)

Μετά το παιχνίδι με την Μπάγερν Μονάχου, όπου πραγματικά έδωσε ένα από τα πολλά και ιδιαίτερα ρεσιτάλ του στον πάγκο, ο Πεπ έκανε λόγο για συναισθηματική εξάντληση. Κι όμως, έχει αυτή την νοοτροπία που του επιτρέπει να «φορτίσει» ξανά άμεσα και να συνεχίσει την διεκδίκηση του πρωταθλήματος πιέζοντας την Άρσεναλ.  



Η τρέλα και το overthinking του Πεπ τον «φορτίζουν» κάθε φορά άμεσα (vid)

Οι «πολίτες» κατάφεραν με τρομερή εμφάνιση, ωριμότητα και αποτελεσματικότητα να πετύχουν τρία τέρματα απέναντι στην Μπάγερν στο ξεκίνημα της νέας της εποχής με τον Τούχελ στον πάγκο. Το αβαντάζ πρόκρισης στα ημιτελικά είναι τεράστιο, θέλει προσοχή, όμως, η... καρδούλα του Πεπ Γκουαρδιόλα ξέρει καλύτερα απ' όλους τι επιπτώσεις έχει όλη αυτή η υπερπροσπάθεια και η διατήρηση του «τρένου» στις ράγες προς την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί.

Έχει παραδεχθεί πολλάκις πως είναι από τους μεγαλύτερους overthinkers, δεν ξεκουράζεται ποτέ, ναι μεν αισθάνεται την κόπωση, όμως, παίρνει το καλύτερο feedback και φροντίζει οι μπαταρίες του να είναι πάλι στο ακέραιο γεμάτες για κάθε επόμενη πρόκληση.

Το βίντεο από την συμπεριφορά του Πεπ στον πάγκο στο παιχνίδι με τους Βαυαρούς από την περασμένη Τρίτη, ίσως κάποιους με... όχι και τόσο καλή φυσικά κατάσταση να τους κούρασε. Ο Καταλανός σχολίασε στη συνέντευξη Τύπου μετά πως: «δεν ήταν καθόλου άνετο για εμένα αυτό το 3-0, είμαι συναισθηματικά εξαντλημένος».

Κι όμως, η νέα πρόκληση με την Λέστερ του Ντιν Σμιθ, του Τζον Τέρι και του Κρεγκ Σέικσπιρ, τον καλεί να εμφανιστεί ξανά στα καλύτερά του και να το κάνει μαζί και η ομάδα του, αποφεύγοντας τους κινδύνους ενός συνόλου που άλλαξε κόουτς και ίσως να έχει διαφορετικό αέρα. Το -6 από την Άρσεναλ και το μεταξύ τους ντέρμπι στις 26 του μηνός, δεν αφήνει περιθώρια. Ο μαέστρος των νικών και των τίτλων, θα ξεκουραστεί στο φινάλε. Όχι προτού περάσει η ομάδα του την γραμμή του τερματισμού...

 

 

Κώστας Ζάλιαρης