Άρσεναλ: Οι περιπτώσεις με απώλεια του τίτλου που θέλει ν’ αποφύγει (vid)

Στο +6, με ακόμα ένα ματς κόντρα στην Σίτι ν’ απομένει. Και όλα μπορούν ν’ αλλάξουν, αν αλλάξει η ψυχολογία. Η Άρσεναλ καλείται να βγάλει πνευματική δύναμη στο γήπεδο στην τελική ευθεία της Πρέμιερ και να μη γίνει η τέταρτη που μπορεί να χάσει τον τίτλο με τέτοια διαφορά από τον διώκτη της, στα χρονικά της Λίγκας…    



Άρσεναλ: Οι περιπτώσεις με απώλεια του τίτλου που θέλει ν’ αποφύγει (vid)

Οι «κανονιέρηδες» έμειναν στο 2-2 απέναντι στην Λίβερπουλ το απόγευμα της Κυριακής, μια μέρα νωρίτερα η Σίτι είχε πετύχει τέσσερα τέρματα… στο ρελαντί κόντρα στην Σαουθάμπτον και κάπως έτσι, η διαφορά μειώθηκε στους έξι βαθμούς.

Οι «πολίτες» προς το παρόν στρέφουν το ενδιαφέρον τους στους προημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ, όμως, ο Πεπ, ο Χάαλαντ και οι υπόλοιποι έχουν τους τρόπους να… τρομοκρατήσουν τους Λονδρέζους και να τους προκαλέσουν έντονη ανησυχία ώστε να «γλιστρήσουν» στην κούρσα προς τον τίτλο.

Τρεις φορές έχουν απωλέσει την κατάκτηση της κορυφής οι ομάδες που είχαν απόσταση τουλάχιστον 6 βαθμών σε αυτό το σημείο του πρωταθλήματος, στο παρελθόν. Πρόκειται για την Γιουνάιτεντ της σεζόν 1997-1998 με +7 στο ρετιρέ έπειτα από 34 παιχνίδια, ενώ, η ίδια ομάδα έχασε τον τίτλο στο δραματικό φινάλε του 2012, έχοντας βρεθεί στο +8 σε 32 ματς!

Τελευταία χρονικά, ήταν η Τσέλσι της αγωνιστικής περιόδου 2013-2014, με 6 βαθμούς διαφορά σε 30 αναμετρήσεις…

 

 

Κώστας Ζάλιαρης