Άρσεναλ: Ενδεκάδα χωρίς Σάκα στην Premier League μετά από 485 μέρες!

Ο Μπουκάγιο Σάκα θα παραμείνει στο πάγκο στο ματς της Άρσεναλ με την Λιντς (1/4). Το γεγονός αυτό ίσως σημάνει την συνέχεια μιας... κακής παράδοσης για τους «κανονιέρηδες», που κρατά… 485 ημέρες.



Άρσεναλ: Ενδεκάδα χωρίς Σάκα στην Premier League μετά από 485 μέρες!

Άρσεναλ και Λιντς Γιουνάιτεντ αναμετρώνται στο Έμιρεϊτς για την 29η αγωνιστική της Premier League. Οι γηπεδούχοι έχουν επικρατήσει κόντρα στην Λιντς όχι μόνο στον πρώτο γύρο (0-1) αλλά και στα 12 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια! Όλα δείχνουν πως θα είναι μια μάλλον εύκολη υπόθεση...

Η απουσία του Μπουκάγιο Σάκα όμως αποτελεί έκπληξη και έχει προβληματίσει αρκετά, καθώς ο ίδιος θα παραμείνει στον πάγκο, γεγονός που είναι αρκετά σπάνιο. Ο Άγγλος επιθετικός «παίρνει ανάσες», έπειτα από την παρουσία του και στα προκριματικά του EURO 2024 με την εθνική ομάδα της Αγγλίας, ωστόσο αποτελεί ένα παίκτη καίριας σημασίας για την ομάδα των «κανονιέρηδων».

Η τελευταία φορά που ο Σάκα έμεινε εκτός αρχικής ενδεκάδας σε αναμέτρηση της Premier League ήταν τον Δεκέμβριο του 2021, στην αναμέτρηση της Άρσεναλ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν είχε και την… καλύτερη δυνατή  έκβαση για την ομάδα του Αρτέτα, καθώς το ηττήθηκε με 3-2 από τους «κόκκινους διαβόλους».

Έκτοτε, ο  Μπουκάγιο Σάκα έχει σημειώσει ένα φοβερό σερί 485 συνεχόμενων εμφανίσεων στην Premier League, ωστόσο η σημερινή του απουσία θα μπορούσε να θεωρηθεί κακός οιωνός για την ομάδα του. Μένει να δούμε αν η ιστορία θα επαναληφθεί και μετά την κρίσιμη αναμέτρηση του «Έμιρεϊτς»...

Βασιλική Μπαρτζιώτη