«Έγραψε» ιστορία ο Αρτέτα: Προπονητής του μήνα ξανά, κυνηγά το ρεκόρ του Κλοπ!

Δεν θα μπορούσε να μην βγει αυτός προπονητής του μήνα. Η Άρσεναλ συνέχισε άχαστη και τον Μάρτιο και ο Μικέλ Αρτέτα εξακολουθεί να κάνει τους φίλους της να ονειρεύονται. Το 4ο βραβείο λοιπόν είναι γεγονός και ο Ισπανός κυνηγά μόνο τον Γιούργκεν Κλοπ!



«Έγραψε» ιστορία ο Αρτέτα: Προπονητής του μήνα ξανά, κυνηγά το ρεκόρ του Κλοπ!

Κάθε μήνα που περνάει, άπαντες αμφισβητούν την Άρσεναλ, θέτοντας συνεχώς το ερώτημα «πόσο θα αντέξει;» Και κάθε μήνα, η απάντηση είναι η ίδια. Οι «κανονιέρηδες» όχι απλώς διεκδικούν το πρωτάθλημα, αλλά έχουν και τις περισσότερες πιθανότητες να το κατακτήσουν, διατηρώντας και τον Μάρτιο το προβάδισμα πέντε βαθμών από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Υπό αυτές τις συνθήκες λοιπόν, διόλου τυχαίο είναι το γεγονός πως ο Μικέλ Αρτέτα αναδείχθηκε ο καλύτερος προπονητής του μήνα. Οι Λονδρέζοι κατόρθωσαν να κερδίσουν πανεύκολα την Έβερτον, με τεράστια ανατροπή τη Μπόρνμουθ εντός έδρας, να μην δεχθούν γκολ σε 5ο ντέρμπι της πόλης (0-3 τη Φούλαμ) και να επικρατήσουν με 4-1 της Κρίσταλ Πάλας.

Τέσσερα ματς, ισάριθμες νίκες και ο Μικέλ Αρτέτα γίνεται μόλις ο 3ος προπονητής στην ιστορία της Premier League που έχει κατακτήσει τέσσερις δορές το βραβείο του μήνα την ίδια σεζόν. Ισοφάρισε τον Πεπ Γκουαρδιόλα και αν στο επόμενο δίμηνο, η ιστορία επαναληφθεί ακόμη μία φορά, τότε το απόλυτο ρεκόρ του Γιούργκεν Κλοπ, με πέντε κατακτήσεις, θα έχει καταρριφθεί…

Δημήτρης Μανάκος