Αδύνατο να χάσει η Ουκρανία, εκτός φυσικά εάν παίζει με χώρα της Μεγάλης Βρετανίας!

Η Ουκρανία φαίνεται να τα βρίσκει… σκούρα όταν αντιμετωπίζει τις τρεις χώρες της Μεγάλης Βρετανίας, αφού στα τελευταία 18 παιχνίδια, οι τέσσερις ήττες που έχει, προήλθαν από εκείνες. Ταυτόχρονα, δεν κατάφερε να σκοράρει σε κανένα από αυτά τα ματς και «πλήρωσε» με το χειρότερο δυνατό τρόπο αυτά τα αποτελέσματα!  



Αδύνατο να χάσει η Ουκρανία, εκτός φυσικά εάν παίζει με χώρα της Μεγάλης Βρετανίας!

Η Ουκρανία ηττήθηκε την Κυριακή (26/03) με 2-0 από την Αγγλία στο «Γουέμπλεϊ» και έχασε για άλλη μία φορά από χώρα της Μεγάλης Βρετανίας. Από τις 21 Ιουνίου 2021 και την ήττα από την Αυστρία (1-0) στη τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Euro 2020, έχει τέσσερις ήττες και όλες προέρχονται από την Αγγλία, τη Σκωτία και την Ουαλία.

 

Οι τρεις που είχε υποστεί έως τώρα, αποδείχθηκαν ζημιογόνες και στις τρεις διαφορετικές διοργανώσεις που συνέβησαν. Η πρώτη χρονικά είχε έρθει από την Αγγλία, στα προημιτελικά του Euro, με το βαρύ 4-0, στο «Ολίμπικο» της Ρώμης.

Ακολούθησε η ήττα από την Ουαλία (1-0, 05/06/2022) στο Κάρντιφ, στο τελικό των πλέι-οφ του Μουντιάλ, που άφησε την Ουκρανία εκτός Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η τελευταία ήρθε τον περασμένο Σεπτέμβριο, με 3-0 από τη Σκωτία στο «Χάμπντεν Παρκ», που κόστισε την άνοδο στη πρώτη κατηγορία του UEFA Nations League.

Παράλληλα, παρατηρείται και κάτι ακόμα αξιοσημείωτο, που δείχνει το πόσο δυσκολεύεται με βρετανικές χώρες, καθώς από τα 18 παιχνίδια, έχει σκοράρει στα 13 εξ αυτών.

Δεν κατάφερε να βρει δίχτυα στα τέσσερα προαναφερθέντα ματς αλλά και σε αυτό που διεξήχθη στη Κρακοβία, για το Nations League, με αντίπαλο και πάλι την Σκωτία (0-0, 27/09/2022)!

Εμφανής η δυστοκία της στο γκολ απέναντι στους Βρετανούς, αφού έχει καταγράψει συνολικά 49 τελικές προσπάθειες, με τις 14 να είναι στην εστία. Την ίδια στιγμή, από τα δέκα τέρματα που έχει δεχθεί, τα πέντε έχουν προέλθει με κεφαλιά από στατικές φάσεις!

Φαίνεται ότι η Ουκρανία δεν έχει βρει τον τρόπο να αντιμετωπίσει τις χώρες της Μεγάλης Βρετανίας και αυτό το έχει «πληρώσει». Και με δεδομένο ότι στον όμιλο των προκριματικών του Euro υπάρχει και η Ιταλία, αν δεν καταφέρει να πάρει αποτέλεσμα από την Αγγλία, είναι πολύ πιθανό να της στοιχίσει και πάλι…

Χρήστος Σκούρας