Άφησε ζημιά στα ταμεία της Τσέλσι η υπόθεση με τον Αμπράμοβιτς

Όσα δεινά βίωσε μέσα στο 2022 η Τσέλσι με την απαγόρευση συνέχισης των λειτουργικών του οργανισμού μέχρι ν’ αποχωρήσει από την ιδιοκτησία ο Ρομάν Αμπράμοβιτς ελέω πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, εμφανίζονται ως αιτία για την οικονομική ζημιά που ανακοίνωσε το κλαμπ.  



Άφησε ζημιά στα ταμεία της Τσέλσι η υπόθεση με τον Αμπράμοβιτς

Ο Ρώσος μεγιστάνας αποχώρησε από τους «μπλε» του Λονδίνου και θα έχει να θυμάται για πάντοτε πως μ’ εκείνον επικεφαλής, η Τσέλσι άλλαξε ολόκληρη την σύγχρονη ιστορία της και βίωσε χρονιές επιτυχιών και συνεχόμενης ενδυνάμωσης στο παγκόσμιο στερέωμα.

Ωστόσο, ο ρόλος του στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία μέσα στο 2022, τον οδήγησε στην έξοδο προκειμένου να «λυτρωθεί» από τις συνέπειες ο σύλλογος. Για το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από την επιβολή κυρώσεων στον Αμπράμοβιτς μέχρι και την οριστική πώληση της Τσέλσι, ο οργανισμός της αγγλικής πρωτεύουσας όχι απλά υπολειτουργούσε, αλλά είχε παύσει κάθε φυσιολογική, καθημερινή του διαδικασία.

Αυτός, όπως αναφέρουν πλέον οι «μπλε», είναι και ο λόγος που ανακοινώθηκε οικονομική ζημιά 121 εκατομμυρίων λιρών για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης