Η τελευταία εκτός έδρας ήττα των Ουκρανών στα προκριματικά, τη μέρα που… ξεκίνησε ο δρόμος του Κέιν προς το ρεκόρ!

Ο Χάρι Κέιν μετά το σκοράρισμα στη Νάπολη θα προσπαθήσει να κάνει το ίδιο και απέναντι στους Ουκρανούς το βράδυ της Κυριακής, με την αντίπαλο της Αγγλίας να έχει ηττηθεί τελευταία φορά στα προκριματικά του Euro, την ημέρα που ο νυν αρχηγός των «λιονταριών» σκόραρε για πρώτη φορά με το εθνόσημο!  



Η τελευταία εκτός έδρας ήττα των Ουκρανών στα προκριματικά, τη μέρα που… ξεκίνησε ο δρόμος του Κέιν προς το ρεκόρ!

Του πήρε 8 χρόνια παρά… τρεις μέρες για να φτάσει στα 54 τέρματα και να ξεπεράσει τον Γουέιν Ρούνεϊ, ώστε να γίνει ο απόλυτος σκόρερ όλων των εποχών για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Αγγλίας.

Ο Κέιν το γιόρτασε στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» πετυχαίνοντας το δεύτερο γκολ της νίκης (2-1) της Αγγλίας επί των Ιταλών στην έναρξη των προκριματικών του Euro 2024 και πλέον θα βοηθήσει τα «τρία λιοντάρια» στην προσπάθεια για το 2x2, στο Κυριακάτικο ματς με την Ουκρανία.

Η προσεχής αντίπαλος της ομάδας του Σάουθγκεϊτ, την τελευταία φορά που ηττήθηκε σε φάση προκριματικών Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος εκτός έδρας, το ημερολόγιο έγραφε 27 Μαρτίου του 2017 και η Ισπανία είχε επικρατήσει 1-0.

Εκείνη ακριβώς την ημέρα, ο Χάρι Κέιν… ξεκινούσε! Έκανε το πρώτο βήμα για την κατάκτηση της απόλυτης κορυφής των σκόρερ με το αγγλικό εθνόσημο στο στήθος! Ήταν ένα εντός έδρας ματς απέναντι στην Λιθουανία για τα προκριματικά του Euro 2016 με το τελικό σκορ να φτάνει στο 4-0. Ο νυν captain της Αγγλίας είχε πετύχει το τέταρτο γκολ στο 73ο λεπτό, συνοδεύοντας τους Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ και Στέρλινγκ στον πίνακα των σκόρερ.

Κώστας Ζάλιαρης