Ο διψήφιος Σάκα βάζει τα γυαλιά σε όλους στην Ευρώπη!

Στα 21 του, έπειτα από την οδυνηρή εμπειρία της απώλειας του Euro το 2021 με την Αγγλία και μετά την περσινή ζόρικη χρονιά με την Άρσεναλ, ο Μπουκάγιο Σάκα έχει παρουσιάσει φέτος ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να βρει κανείς σε αριθμούς και επίδραση στο παιχνίδι της ομάδας του, σε σχέση με τους συναδέλφους του στα τοπ-5 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα!  



Ο διψήφιος Σάκα βάζει τα γυαλιά σε όλους στην Ευρώπη!

Ο Σάκα έχει καταφέρει να σκοράρει 12 φορές τη φετινή σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ και φυσικά ν’ αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους πρωταγωνιστές των «κανονιέρηδων» στην πορεία πρωταθλητισμού που κάνουν, κυνηγώντας τον πρώτο τους τίτλο στην Λίγκα μετά από το 2004.

Με 10+ τέρματα και ασίστ στην Πρέμιερ, ο Άγγλος εξτρέμ/επιθετικός φιγουράρει ανάμεσα στα πιο πολύτιμα στελέχη των πλάνων του Μικέλ Αρτέτα κι όμως δεν είναι μόνο οι φορές που έχει σκοράρει ή έχει «σερβίρει» φέτος για να τον κάνουν να ξεχωρίζει ανάμεσα σε αρκετούς άλλους αστέρες στην Ευρώπη!

Μαζί με τα 12 γκολ που έχει, στον λογαριασμό του έχουν καταγραφεί 39 τάκλιν, 13 παρεμβάσεις σε φάσεις αντιπάλων, οι 10 ασίστ, 61 μεταβιβάσεις – κλειδιά σε φάσεις για την ομάδα του και 46 επιτυχημένες ντρίμπλες.

Το γεγονός πως σε όλες αυτές τις κατηγορίες της στατιστικής έχει διψήφιο αριθμό, τον καθιστά τον μοναδικό που το έχει καταφέρει απέναντι σε τόσους και τόσους άλλους στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μέχρι και αυτή τη στιγμή.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης