Να τον πιστεύετε τον Αρτέτα όταν λέει ότι το πλάνο προχωράει σωστά… (vids)

Η υπομονή που επέδειξε η Άρσεναλ στον Μικέλ Αρτέτα και η αφοσίωση στο όραμά του για τον σύλλογο, απέφερε καρπούς. Ο Ισπανός τα έλεγε πριν από δυο χρόνια κι όχι απλά για να … φτιάξει τ’ όνομά του και να κερδίσει χρόνο, αλλά γιατί πραγματικά πίστευε την δουλειά που γινόταν και το αποτέλεσμα που θα παρουσίαζε εκείνος και οι παίκτες του.  



Να τον πιστεύετε τον Αρτέτα όταν λέει ότι το πλάνο προχωράει σωστά… (vids)

Πριν από μια διετία και πιο συγκεκριμένα τον Μάρτιο του 2021, ο κόουτς των Λονδρέζων είχε αναφέρει ενώπιων των εκπροσώπων του Τύπου ότι «το πρότζεκτ που έχουμε βάλει σε εφαρμογή, θα κάνει… πάταγο».

Πέρυσι, φάνηκαν κάποια πρώτα σημάδια, με την ομάδα και τους νεαρούς ποδοσφαιριστές να χρειάζονται περισσότερες εμπειρίες ώστε να τους «ατσαλώσουν» και να τους μάθουν να μην τα παρατούν όταν τα πράγματα ζορίζουν.

Φέτος, η πρωτοπόρος Άρσεναλ κάνει… χαμό και διατηρείται στην κορυφή με τρομερή συνέπεια, δίχως να έχει προβλέψει κανείς κάτι τέτοιο στην έναρξη της αγωνιστικής περιόδου που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Το καλοκαίρι του 2021, στο φινάλε της ποδοσφαιρικής χρονιάς, οι «κανονιέρηδες» του Αρτέτα είχαν ολοκληρώσει το πρωτάθλημα στην 8η θέση με 61 βαθμούς. Φέτος, βρίσκονται στην κορυφή, με 69 βαθμούς και απομένουν ακόμα 10 αγωνιστικές! Το πρότζεκτ όντως… έκανε χαμό! Και ο δρόμος είναι ορθάνοιχτος για το πρώτο πρωτάθλημα μετά το 2004!

 

 

Κώστας Ζάλιαρης