Ίπσουιτς και… όλοι τους: Η μοναδική ομάδα σε ολόκληρη την Αγγλία με 6Χ6, χωρίς να έχει δεχθεί γκολ!

Απίστευτο και όμως αληθινό. Η Ίπσουιτς της League One είναι η μοναδική ομάδα τη δεδομένη χρονική στιγμή στο «Νησί», που μετρά έξι συνεχόμενες νίκες σε όλες τις διοργανώσεις, δίχως καν να έχει δει την εστία της να παραβιάζεται!  



Ίπσουιτς και… όλοι τους: Η μοναδική ομάδα σε ολόκληρη την Αγγλία με 6Χ6, χωρίς να έχει δεχθεί γκολ!

Είναι δύσκολο να το αντιληφθεί κανείς αν δεν αναζητήσει μία προς μία τις ομάδες του αγγλικού ποδοσφαίρου. Επαγγελματικές και μη. Εμείς, αυτό ακριβώς πράξαμε. Ξεκινήσαμε από την Premier League και φτάσαμε μέχρι τη National League, την πρώτη δηλαδή κατηγορία στην Αγγλία, που δεν είναι επαγγελματική.

Και συνεχίσαμε παρακάτω, περνώντας από το… μικροσκόπιο 11 συνολικά κατηγορίες και αυτή που αγωνίζονται οι ακαδημίες των κορυφαίων συλλόγων της Premier League. Επί της ουσίας, πρακτικά πρόκειται για 241 ομάδες.

Και ανεξάρτητα από τη βαθμολογική τους θέση, εν έτει 2023 μόνο μία είναι αυτή που έχει κάθε λόγο να θεωρεί τον εαυτό της… ιδιαίτερο. Ο λόγος για την Ίπσουιτς. Τη μοναδική ομάδα από όσες έχουν ρεαλιστική υπόσταση στο «Νησί», ανεξαρτήτως θέσης ή κατηγορίας, που μετρά έξι συνεχόμενες νίκες, δίχως καν να έχει δει την εστία της να παραβιάζεται.

Μέχρι και πριν από μερικές ώρες, υπήρχε ακόμη ένας σύλλογος με το ίδιο επίτευγμα. Η Μπόρεχαμ Γουντ. Η ομάδα του Λουκ Γκάραρντ όμως, στην 5η κατηγορία της Αγγλίας, ηττήθηκε στη National League με 2-0 από τη Σόλιχαλ Μουρς, ενώ η Ίπσουιτς επικράτησε με το ίδιο σκορ της Σριούσμπερι!

 

Και κάπως έτσι, η ομάδα του Κίραν ΜακΚένα βρίσκεται στην 3η θέση της 3ης τη τάξει κατηγορίας στην Αγγλία, διεκδικώντας φυσικά την άνοδο. Με έξι διαδοχικές νίκες και με επτά σερί clean sheet, καθώς και το ματς πριν ξεκινήσει το εν λόγω ρεκόρ, ολοκληρώθηκε στη «λευκή» ισοπαλία!

Όσον αφορά την τελευταία της ήττα στην κατηγορία; Πέρασαν δύο μήνες, το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου από την Όξφορντ με 2-1!

Δημήτρης Μανάκος