Φούλαμ: Μπορεί να περάσει στον ημιτελικό; Ναι, γιατί γύρισε ο Παλίνια!

Ο Ζοάο Παλίνια εξέτισε τη τιμωρία του και επιστρέφει στη διάθεση του Μάρκο Σίλβα για το παιχνίδι της Κυριακής (19/03) απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μια σπουδαία αναμέτρηση για την Φούλαμ, η οποία μπορεί να φτάσει στα ημιτελικά του κυπέλλου για πρώτη φορά μετά το 2002 και η παρουσία του είναι απαραίτητη για να πραγματοποιηθεί αυτός ο στόχος!



Φούλαμ: Μπορεί να περάσει στον ημιτελικό; Ναι, γιατί γύρισε ο Παλίνια!

Συμπλήρωσε τις 10 κίτρινες κάρτες ο Ζοάο Παλίνια και για αυτό απουσίασε ως τιμωρημένος, για δεύτερη φορά αυτή την αγωνιστική περίοδο. Επιστρέφει στη διαθεσιμότητα του Σίλβα για το ματς του FA Cup και αυτός είναι ένας λόγος να χαμογελάσει ο Πορτογάλος προπονητής.

Η Φούλαμ δεν έχει νίκη σε ματς πρωταθλήματος όταν αυτός δεν είναι στην αποστολή, αφού σε τρία παιχνίδια μετράει ισάριθμες ήττες με 10 γκολ παθητικό. Στους υπόλοιπους 24 αγώνες της σεζόν έχει δεχθεί 27 γκολ, δηλαδή 1.1 ανά αγώνα, ενώ χωρίς εκείνον 3.3!

Αυτό σημαίνει ότι το 27% των τερμάτων που έχει δεχθεί, έχουν έρθει με εκείνον απόντα. Η πρώτη ήττα ήρθε απέναντι στη Νιούκαστλ (01/10) με 4-1 στο «Κρέιβεν Κότατζ» και οι άλλες δύο ακολούθησαν στις πιο πρόσφατες αναμετρήσεις που έλειψε. Στα ντέρμπι του Λονδίνου, έχασε με 3-2 από την Μπρέντφορντ (06/03) και 3-0 εντός έδρας από την Άρσεναλ (12/03).

Τα αμυντικά προσόντα του Παλίνια είναι εντυπωσιακά και χωρίς αυτόν, η Φούλαμ είναι ευάλωτη. Έχει καταγράψει τα περισσότερα τάκλιν στη κατηγορία (101) και τις περισσότερες κερδισμένες μονομαχίες (191). Είναι απροσπέλαστος στον άξονα των «κότατζερς» και είναι τρομερός στο να επανακτά την κατοχή της μπάλας.

Η μάχη του κέντρου θεωρείται ότι αποτελεί κομβικό σημείο στην έκβαση ενός αγώνα και εν προκειμένω, η επιστροφή του Παλίνια συμπίπτει με την αποβολή και την απουσία του Καζεμίρο. Ένα τεράστιο πλήγμα για τον Έρικ Τεν Χαγκ και μία τεράστια αγωνιστική και ψυχολογική ώθηση για την Φούλαμ.

Η συνεισφορά του Παλίνια στο παιχνίδι της ομάδας τεράστια και με αυτόν βασικό, η ομάδα του Σίλβα θα βάλει στόχο να επιστρέψει στα ημιτελικά του FA Cup. Τελευταία φορά που τα κατάφερε ήταν τη σεζόν 2001/02 και με εκείνον διαθέσιμο, δεν υπάρχει λόγος να μην πιστεύει στο όνειρο. Μπορεί να κάνει την έκπληξη; Οψόμεθα…

Χρήστος Σκούρας