Τα κατάφερε με... πεντάρα η Μπράιτον – Επέστρεψε στα ημιτελικά του FA Cup μετά από τέσσερα χρόνια! (vid)

Μεγάλη στιγμή για τη Μπράιτον, η οποία επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί απέναντι στη Γκρίμσμπι, επικράτησε με 5-0 στο «Άμεξ» και επιστρέφει στα ημιτελικά του FA Cup, μετά από τέσσερα χρόνια!



 Τα κατάφερε με... πεντάρα η Μπράιτον – Επέστρεψε στα ημιτελικά του FA Cup μετά από τέσσερα χρόνια! (vid)

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο φρόντισε να «σφραγίσει» η Μπράιτον την καλύτερη σεζόν της σύγχρονης ιστορίας της, με την ομάδα του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι να εξασφαλίζει την πρόκρισή της στα ημιτελικά του FA Cup, καθώς επικράτησε με 5-0 της Γκρίμσμπι.

Επρόκειτο για την 8η φορά που οι «γλάροι» βρέθηκαν στους «8» του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού, αλλά το εγχείρημά τους δεν ήταν καθόλου δύσκολο, με τη δυναμικότητα της ομάδας του Ιταλού προπονητή, σε σύγκριση με την Γκρίμσμπι να μην τίθεται καν σε συζήτηση.

Απόρροια της διαφοράς ποιότητας των δύο ομάδων αποτέλεσε ένα άνετο 3-0, με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Έβαν Φέργκιουσον!

Ο Ουντάβ έβαλε τις βάσεις για την πρόκριση μόλις στο 6ο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν και η υπόθεση… απλοποιήθηκε, όταν ο Ιρλανδός επιθετικός ανέλαβε δράση.

Σκόραρε στο 51’, μετά από όμορφη ασίστ του ΜακΆλιστερ και παρά το γεγονός πως είδε γκολ να του ακυρώνεται πέντε λεπτά μετά, βρήκε τον τρόπο να χριστεί εκ νέου σκόρερ.

Συνεργάστηκε με τον Ουντάβ και έκανε το 3-0, για να διαμορφώσει ο Μαρτς με τον Μιτόμα το 5-0 στο 90', με τους «γλάρους» να ζουν μεγάλες στιγμές και να βρίσκονται στην κλήρωση των ημιτελικών, για πρώτη φορά μετά το 2019!

Δημήτρης Μανάκος