Αντίδραση με τεσσάρα η Άρσεναλ και στο +8 από την Σίτι! (vids)

Η Άρσεναλ κατάφερε να ξεπεράσει τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό με ευχάριστο απόγευμα απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας στο «Έμιρεϊτς», φτάνοντας στο τελικό 4-1. Στο +8 από την Σίτι οι «κανονιέρηδες» αφού οι «πολίτες» έπαιζαν για το Κύπελλο κι έχουν ματς λιγότερο μέχρι την έναρξη του Απρίλη. Στα 430 λεπτά δίχως γκολ ήταν οι «αετοί», που αναζητούν και προπονητή...  



Αντίδραση με τεσσάρα η Άρσεναλ και στο +8 από την Σίτι! (vids)

Η Άρσεναλ ήθελε περισσότερο από κάθε άλλη φορά την στήριξη του κόσμου της στο γήπεδο από τη στιγμή που προερχόταν από τον αποκλεισμό στο Γιουρόπα Λιγκ από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Ο Αρτέτα έβαλε τον Χόλντινγκ στην άμυνα ελέω της απουσίας του Σαλιμπά, ενώ, ο Τροσάρ ήταν στην κορυφή της επίθεσης με τους Σάκα και Μαρτινέλι.

Οι δύο τελευταίοι ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στο γκολ των «κανονιέρηδων» στο 28', με τον Άγγλο να κάνει την 10η ασίστ του στο πρωτάθλημα από δεξιά και τον Βραζιλιάνο από αριστερά εντός περιοχής να εξαπολύει το διαγώνιο σουτ για το 1-0!

Βέβαια, στο 12ο λεπτό είχε προηγηθεί επικίνδυνη στιγμή με τον Ζαχά να σουτάρει στο δοκάρι του Ράμσντεϊλ και την μπάλα να χτυπάει και στον πορτιέρε, δίχως όμως να παίρνει τροχιά προς το βάθος της εστίας. Ο φορ της Πάλας μαζί με τον Έντουαρντ ήθελαν προσοχή στις αντεπιθέσεις, όμως, μετά το προβάδισμα, η Άρσεναλ άρχισε να παίζει εξαιρετικό ποδόσφαιρο και έφτασε σε δεύτερο γκολ!

Στο 42' ο Μπουκάγιο Σάκα με το 11ο τέρμα του στην φετινή Πρέμιερ Λιγκ έγραψε το 2-0 από έξυπνη πάσα του Γουάιτ την κατάλληλη στιγμή και τελείωμα χαμηλά με το αριστερό. H Δύσκολα πλέον η Πάλας θα έβγαινε από αυτή την κατάσταση, η ομάδα του Αρτέτα είχε άνεση στο χορτάρι και στο 55' ο Τροσάρ έβγαλε τον Τζάκα στην πλάτη της άμυνας για να γράψει το 3-0 ο Ελβετός χαφ.

Αν και τίποτα δεν έδειχνε να μπορεί να προσφέρει ελπίδα στην Πάλας, στο 62' ο Σλουπ μείωσε σε 3-1 με τον VAR να βεβαιώνεται ότι δεν υπήρχε χέρι στη φάση, με το γκολ να μετράει κανονικά. Το τελικό 4-1 για τους πρωτοπόρους της Πρέμιερ Λιγκ διαμόρφωσε ο Μπουκάγιο Σάκα στο 74' από γύρισμα του Τίρνεϊ στο ύψος του πέναλτι και τελείωμα με σιγουριά στα δίχτυα του Γουίτγουορντ.

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης