Ούτε η φιλία Πεπ – Κομπανί, σταμάτησε τον απίθανο Χάαλαντ στην «εξάρα» της Σίτι! (vids)

Τρομερή Μάντσεστερ Σίτι, νέο πάρτι και χατ-τρικ από τον απίθανο Έρλινγκ Χάαλαντ και άνετη πρόκριση με 6-0 επί της Μπέρνλι στα ημιτελικά του FA Cup. Άντεξε ένα μισάωρο το σύνολο του Κομπανί.



Ούτε η φιλία Πεπ – Κομπανί, σταμάτησε τον απίθανο Χάαλαντ στην «εξάρα» της Σίτι! (vids)

Σκόραρε πέντε φορές απέναντι στη Λειψία. «Έγραψε» ιστορία ως ο δεύτερος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του Champions League που κάνει κάτι τέτοιο, μετά τον Λιονέλ Μέσι. Αμφότεροι υπό τις οδηγίες του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Ξεκίνησε βασικός και απέναντι στη Μπέρνλι. Σε 35 λεπτά σκόραρε δις, ξεπέρασε τα 40 γκολ σε μία αγωνιστική περίοδο και επιβεβαίωσε πως είναι δυνατό ένας ποδοσφαιριστής, στην πρώτη του σεζόν στο «Νησί», να φτάσει σε τέτοιους αριθμούς. Ακόμη και αν ο Τιερί Ανρί – για παράδειγμα – δεν κατάφερε κάτι τέτοιο σε ολόκληρη την καριέρα του.

Ωστόσο, στο δεύτερο ημίχρονο, ο Νορβηγός δεν σταμάτησε ποτέ. Έκανε το 3-0 στο 62ο λεπτό και το 6ο του φετινό χατ-τρικ είναι γεγονός. Το 5ο του χατ-τρικ στο «Έτιχαντ» έκανε την εμφάνισή του, με το εντυπωσιακό της υπόθεσης να είναι το γεγονός πως πιο πολλές φορές έχει σημειώσει από τρία γκολ στην έδρα της ομάδας του, από όσα είναι τα ματς στο «Έτιχαντ» που γενικώς δεν βρήκε δίχτυα.

 

Από εκεί και πέρα, ο Πεπ τον πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου και τη σκυτάλη ανέλαβε ο Άλβαρες. Ο Αργεντινός έκανε το 4-0 στο 64’ και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο 74’, με το γκολ του Πάλμερ να μεσολαβεί ενδιάμεσα (68’).

Προφανώς και η φιλία του Πεπ με τον Κομπανί θα συνεχίσει να υφίσταται, αλλά ο Έρλινγκ Χάαλαντ δεν θα σταματήσει να σκοράρει…

 

Δημήτρης Μανάκος