Η Premier League είναι το δυσκολότερο πρωτάθλημα του κόσμου και ο… Λακαζέτ το αποδεικνύει!

Την εξαιρετική του σεζόν στη Γαλλία συνεχίζει ακάθεκτα ο Αλεξάντερ Λακαζέτ, ο οποίος επτά μήνες μετά την αποχώρησή από την Άρσεναλ, φροντίζει να επιβεβαιώσει πως το δυσκολότερο πρωτάθλημα του κόσμου είναι αδιαμφισβήτητα η Premier League.



 Η Premier League είναι το δυσκολότερο πρωτάθλημα του κόσμου και ο… Λακαζέτ το αποδεικνύει!

Μιλάμε για τον ίδιο άνθρωπο που πριν από ένα χρόνο, δηλαδή 365 μέρες νεότερος, σκόραρε μόλις τέσσερα γκολ σε 30 συμμετοχές στην Premier League, έχοντας φυσικά καταγράψει και επτά ασίστ.

Ουδείς αμφισβητεί πως ακόμη και έτσι ο Αλεξάντερ Λακαζέτ αποτελούσε μία εξαιρετική λύση στα χέρια του Μικέλ Αρτέτα, αλλά το τεράστιο πρόβλημα στο γκολ που αντιμετώπιζε, δεν επέτρεψε στην Άρσεναλ εν τέλει να κατακτήσει μία από τις τέσσερις πρώτες θέσεις, ώστε να επιστρέψει μετά από επτά χρόνια στην Premier League.

Η απόφαση πάρθηκε από κοινού και ο Γάλλος αποχώρησε, για να επιστρέψει στη Γαλλία και τη Λυών, με την οποία πραγματοποιεί απίθανα πράγματα. Μετρά 24 συμμετοχές φέτος ως βασικός, όντας και ο αρχηγός του συλλόγου, έφτασε πλέον  τα 17 γκολ, έχει καταγράψει και τέσσερις ασίστ και πρακτικά συμμετέχει ανά 95 λεπτά σε ένα γκολ της ομάδας του.

Είναι μόλις ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία της που έχει καταφέρει να βρει δίχτυα 150 φορές σε όλες τις διοργανώσεις και συνολικά, φιγουράρει στην 3η θέση του πίνακα των σκόρερ, ολόκληρου του γαλλικού πρωταθλήματος, πίσω μόνο από τον Ντέιβιντ και τον Εμπαπέ των 19 γκολ, και μπροστά από τον Λιονέλ Μέσι και τον εξαιρετικό Φολαρίν Μπαλογκάν, που ανήκει στην Άρσεναλ.

Όλα αυτά ισχύουν για έναν ποδοσφαιριστή που πέρυσι, δεν κατόρθωσε να σκοράρει σε κανονική ροή αγώνα στο τελευταίο εξάμηνο στο «Έμιρεϊτς». Ένα πολύ όμορφο γκολ κόντρα στη Σαουθάμπτον στο Βόρειο Λονδίνο, ήταν το τελευταίο που προήλθε από ανάπτυξη με τη μπάλα… κάτω, και δεν συμπεριλαμβάνεται καν στο… 2022!

Ο ίδιος παίκτης όμως, σήμερα αποτελεί τον απόλυτο πρωταγωνιστή της Λυών. Το αξίζει στον μέγιστο βαθμό ο Αλεξάντερ Λακαζέτ, ο οποίος απέδειξε σε 2000 και… κάτι μέρες πως είναι διαφορετικό να παίζεις στην Premier League, σε σύγκριση με το οποιοδήποτε άλλο πρωτάθλημα της Ευρώπης!

Δημήτρης Μανάκος