¶αρον Ράμσντεϊλ: Πάντα... ένα πέναλτι μακριά – Ή γκολ ή άουτ, ποτέ απόκρουση στην ¶ρσεναλ! (vids)

Μπορεί να διανύει μία εξαιρετική σεζόν και να είναι ένας από τους λόγους που η ¶ρσεναλ ελπίζει για το πρωτάθλημα, όμως έχει μία ξεκάθαρη αδυναμία, όπως φάνηκε και την Πέμπτη (16/3) με τη Σπόρτινγκ Λισαβώνας: τα πέναλτι. Η εκτέλεση ή θα βρει δίκτυα ή θα καταλήξει… άουτ, καθώς με τους «κανονιέρηδες», ο ¶αρον Ράμσντεϊλ, δεν έχει καταφέρει να σώσει κάποια από τις 14 εκτελέσεις που αντιμετώπισε!



¶αρον Ράμσντεϊλ: Πάντα... ένα πέναλτι μακριά – Ή γκολ ή άουτ, ποτέ απόκρουση στην ¶ρσεναλ! (vids)

Ο ¶αρον Ράμσντεϊλ είναι άκρως επιδραστικός στο παιχνίδι της ¶ρσεναλ και συνδράμει σε κάθε δυνατό τομέα. Έχει τις περισσότερες ανέπαφες εστίες εκτός έδρας στη Premier League (9), καταγράφει 2.3 επεμβάσεις ανά αγώνα και έχει επίσης μεγάλη συμμετοχή σε φάση ανάπτυξης για τους «κανονιέρηδες», αφού είναι καλός με τη μπάλα στα πόδια.

Εκεί όμως που υστερεί, φαίνεται να είναι τα πέναλτι καθώς δεν έχει αποκρούσει κανένα από όταν μετακόμισε στο Βόρειο Λονδίνο. Στο ματς με αντίπαλο τη Σπόρτινγκ, η ¶ρσεναλ ηττήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι με 5-3 και ο Ράμσντεϊλ δεν κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του να πάρει την πρόκριση στους «8» του Europa League. 

Περαιτέρω, έχει δεχθεί γκολ από την εσχάτη των ποινών επτά στις εννέα φορές, ενώ τα άλλα δύο σουτ ήταν άστοχα και κατέληξαν άουτ!

 

Οι μόνοι που δεν σκόραραν απέναντι του είναι ο Μπρούνο Φερνάντες και ο Πάτρικ Μπάμφορντ. Ο μεν Πορτογάλος σημάδεψε το δοκάρι και ο δε επιθετικός της Λιντς μισό μέτρο δίπλα από αυτό.

 

Γενικότερα στη καριέρα του, 29 φορές του έχουν σουτάρει από τα 11 μέτρα και εκείνος μόλις δύο (!) φορές έχει καταφέρει να κάνει επέμβαση (σε επίσημα ματς). Η μία ήταν στα προκριματικά του Euro K-21, με αντίπαλο την Τουρκία (Οκτώβριος 2020) και η άλλη στη Premier League, όταν μπλόκαρε πέναλτι του Ντάνι Ινγκς (αγωνιζόταν τότε στη Μπόρνμουθ).

 

Οι τερματοφύλακες δεν έχουν την αίσθηση του «πρέπει» στις εκτελέσεις πέναλτι αλλά αυτή έχει, πλέον, αρχίσει να δημιουργείται στον ίδιο. Με τη «μάχη» του πρωταθλήματος να εισέρχεται στη τελική ευθεία, είναι πιθανό να παρουσιαστεί στον ¶αρον Ράμσντεϊλ η ευκαιρία να γίνει ο ήρωας της ομάδας του και εφόσον συμβεί αυτό, οφείλει να κάνει την πολυπόθητη επέμβαση... Γενικώς, είναι πάντα… ένα πέναλτι μακριά από την τελειότητα!

Χρήστος Σκούρας