Έπρεπε να το περιμένει η Άρσεναλ: 7/7 προκρίσεις η Σπόρτινγκ με Άγγλους!

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας κατάφερε να προκαλέσει οδυνηρό πλήγμα στην Άρσεναλ και να την πετάξει εκτός Γιουρόπα Λιγκ, με τους «κανονιέρηδες» να δείχνουν πως μάλλον δεν μελέτησαν αρκετά όσα είχαν καταφέρει οι Πορτογάλοι πριν από τις μεταξύ τους συναντήσεις τη φετινή σεζόν.  



Έπρεπε να το περιμένει η Άρσεναλ: 7/7 προκρίσεις η Σπόρτινγκ με Άγγλους!

Μετά το 2-2 στην Λισαβόνα, τα «λιοντάρια» επισκέφθηκαν το Λονδίνο και… το τάραξαν!

Με γκολ του Γκονσάλβες από το κέντρο του γηπέδου σε μια απίστευτη έμπνευση της στιγμής, δίχως φόρα για την λόμπα και με τον Ράμσντεϊλ εκτός θέσης, η Σπόρτινγκ απάντησε στο γκολ του Τζάκα κι έπειτα με τόλμη και σθένος εξάντλησε την τύχη της στα πέναλτι.

Η πορτογαλική ομάδα πήρε το «εισιτήριο» για τα προημιτελικά, όπου πλέον θα κοντραριστεί με την Γιουβέντους κι αν περάσει, θα παίξει με τον νικητή του Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Σεβίλλη.

Αυτό που κατάφερε η Σπόρτινγκ είναι εντυπωσιακό, από την στιγμή που έχει πανηγυρίσει 7 προκρίσεις σε ισάριθμες κόντρες με αγγλικά κλαμπ σε νοκ-άουτ φάσεις στην Ευρώπη!

Από την Σαουθάμπτον του 1982, στην Μίντλεσμπρο και την Νιούκαστλ του 2005, στην Μπόλτον του 2008, την Έβερτον του 2010, την Σίτι του 2012 (τη χρονιά του πρωταθλήματος των «πολιτών») και φέτος απέναντι στην Άρσεναλ!

 

 

Κώστας Ζάλιαρης