Ακραίο: Μόνο επτά ομάδες της Premier League έχουν πετύχει πιο πολλά γκολ από τον Χάαλαντ!

Μπορεί να ακούγεται απίθανο, αλλά το ίδιο εντυπωσιακός είναι και ο ίδιος ο Έρλινγκ Χάαλαντ, που μας έχει «αναγκάσει» να συγκρίνουμε τις επιδόσεις του με ένα… ολόκληρο πρωτάθλημα. Και το συμπέρασμα είναι ακραίο. Μόνο επτά ομάδες της Premier League μετρούν περισσότερα γκολ από αυτόν!



Ακραίο: Μόνο επτά ομάδες της Premier League έχουν πετύχει πιο πολλά γκολ από τον Χάαλαντ!

Η φράση «μηχανή σκοραρίσματος» είναι πολύ… φτωχή για να αποδώσει στον μέγιστο βαθμό όλα αυτά που έχει καταφέρει ο Έρλινγκ Χάαλαντ στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο με τη Μάντσεστερ Σίτι.

Ποιος μπορεί να του πει… τι άλλωστε; Έχει σημειώσει 39 γκολ σε 36 αναμετρήσεις με τη Μάντσεστερ Σίτι. Έγινε ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει καταφέρει να σκοράρει 30+ φορές στο Champions League σε μικρότερο αριθμό από όλους, ξεπερνώντας τον Ρουντ φαν Νίστελροϊ. Είναι ο δεύτερος στον κόσμο που σκοράρει πέντε φορές στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στο ίδιο ματς. Και όλα αυτά, ενώ με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα βγήκε από το γήπεδο.

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι πως όσα και να πούμε για τον φετινό Έρλινγκ Χάαλαντ είναι «φτωχά» για να περιγράψουν τι πετυχαίνει στην πρώτη του σεζόν στο «Νησί». Για να το αντιληφθούμε ακόμη καλύτερα όμως, αρκεί να δούμε πόσες ομάδες από την Premier League ξεπερνούν τα γκολ που έχει πετύχει ο Νορβηγός σε όλες τις διοργανώσεις, μόνο σε επίπεδο πρωταθλήματος.

Πόσες είναι; Μόλις επτά! Η πρωτοπόρος Άρσεναλ, η Μάντσεστερ Σίτι που τον έχει στο ρόστερ της, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατά δύο, η Τότεναμ κατά 10, εξαιτίας προφανώς του Χάρι Κέιν, η Λίβερπουλ κατά οκτώ (47), με τα επτά τέρματα απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να διαδραματίζουν καταλυτικό ρόλο, η Μπράιτον και η Μπρέντφορντ!

Συνεπώς, η Τσέλσι δεν συμπεριλαμβάνεται στην ίδια κατηγορία, μετρώντας 12 λιγότερα (!), ενώ ακόμη και η Νιούκαστλ, που φιγουράρει στην 5η θέση της κατάταξης, έχει σημειώσει δύο γκολ λιγότερα από τα 39 του Χάαλαντ σε 36 εμφανίσεις με τα «γαλάζια».

Από εκεί και πέρα, πέντε ομάδες της κορυφαίας κατηγορίας του αγγλικού ποδοσφαίρου, έχουν δεχθεί περισσότερα γκολ από όσα έχει πετύχει ο Νορβηγός «εκτελεστής» σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο λόγος για την Σαουθάμπτον, που είναι «ουραγός», τη Λιντς με 42, τη Μπόρνμουθ, που διαθέτει την χειρότερη άμυνα της κατηγορίας, τη Λέστερ με 46 και τη Νότιγχαμ Φόρεστ…

Είναι εντυπωσιακό! Είναι ένα στατιστικό που όμοιό του ενδέχεται να κάνουμε αμέτρητες δεκαετίας να ξανασυναντήσουμε. Αλλά ποιος μπορεί να συγκρίνει τον Έρλινγκ Χάαλαντ με τον οποιονδήποτε άλλον, όταν έχει «σπάσει» και το απόλυτο ρεκόρ σκοραρίσματος για τη Μάντσεστερ Σίτι σε μία αγωνιστική περίοδο; Και βρισκόμαστε ακόμη στα μέσα Μαρτίου…

Δημήτρης Μανάκος