Με αδιανόητο Χάαλαντ, η Σίτι διέσυρε την Λειψία και πέρασε στα προημιτελικά! (vids)

Χατ-τρικ στο πρώτο ημίχρονο, πέντε τέρματα μόνος του στο παιχνίδι και ιστορική βραδιά για τον Έρλινγκ Χάαλαντ στο «Etihad»! Ο Viking έκανε ό,τι ήθελε και η Μάντσεστερ Σίτι δεν λυπήθηκε ούτε στο ελάχιστο την Λειψία, φτάνοντας στο τελικό 7-0 για να περάσει στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ! Ρεκόρ στην διοργάνωση, αλλά και στην ιστορία των «πολιτών» από τον Νορβηγό στράικερ, έβαλαν γκολ και οι Γκουντογκάν και Ντε Μπρόινε. 



Με αδιανόητο Χάαλαντ, η Σίτι διέσυρε την Λειψία και πέρασε στα προημιτελικά! (vids)

Με ψυχραιμία, με αυτοπεποίθηση, με πίστη στις ικανότητές της και παρά την κακή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο του εκτός έδρας αγώνα, η Μάντσεστερ Σίτι έδειξε στην Λειψία εξ αρχής ότι ήξερε το μονοπάτι που θα οδηγούσε στην πρόκριση. Κι όταν υπάρχει ένας άνθρωπος σαν τον Χάαλαντ στην μία επίθεση, τότε η διαφορά είναι τεράστια. Ο Viking «καθάρισε» την Λειψία μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα στο πρώτο ημίχρονο και έφτασε στα περισσότερα τέρματα (7) απέναντι στη συγκεκριμένη ομάδα, σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη έχει αντιμετωπίσει στην καριέρα του!

Στο 18ο λεπτό σε προσπάθεια του Ρόδρι να πάρει κεφαλιά, η μπάλα φάνηκε να χτυπάει στο χέρι του Χένριχς, ο οποίος το είχε σε αφύσικη θέση, μεγάλωνε τον όγκο του κορμιού του και κάπως έτσι ο ρέφερι με το on-field review έδωσε το πέναλτι. Ο Χάαλαντ εκτέλεσε εύστοχα για το 1-0 και ελάχιστα δευτερόλεπτα αργότερα, από τρομερό σουτ του Ντε Μπρόινε που πήρε απίθανα φάλτσα και σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, ο Νορβηγός με κεφαλιά από το ριμπάουντ έκανε το 2-0. Με αυτό το τέρμα έφτασε στα 30 στο Τσάμπιονς Λιγκ ταχύτερα από κάθε άλλον, αφού χρειάστηκε μόλις 25 ματς για να το καταφέρει, ενώ, είναι φυσικά και ο νεαρότερος (22 ετών)!

Η Λειψία έπρεπε να ρισκάρει, η Σίτι δεν πλήρωσε κάποιες μικρές απροσεξίες και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ήρθε και το 3-0 με τον Χάαλαντ να ολοκληρώνει το χατ-τρικ βάζοντας την κόντρα όταν η κεφαλιά του Ρόδρι σταμάτησε στο δοκάρι και η άμυνα της Λειψίας επιχείρησε να διώξει. Το «βαρύ πυροβολικό» της Σίτι έτρεξε και κατάφερε να σπρώξει ξανά την μπάλα στα δίχτυα. Και όπως τελείωσε το πρώτο μέρος έτσι ξεκίνησε το δεύτερο, με τον Ιλκάι Γκουντογκάν να κάνει ακόμα πιο ζόρικη την βραδιά της Λειψίας στο Μάντσεστερ.

Στο 49ο λεπτό έπαιξε το 1-2 με τον Γκρίλις και με ωραίο τελείωμα έγραψε το 4-0. Οι «ταύροι» είχαν διασυρθεί και δεν μπορούσαν να σταματήσουν ό,τι συνέβαινε στο «Etihad», με τον Χάαλαντ στο 54' να κάνει καρέ τερμάτων και να διαμορφώνει το 5-0 με διπλή προσπάθεια μετά την απόκρουση του Μπλάνσβιχ στην πρώτη κεφαλιά του. Και μέχρι να βγει με αλλαγή στο 63ο λεπτό, πρόλαβε να πετύχει και το 6ο γκολ των «πολιτών» στο ματς και το 5ο προσωπικό του.

Έγινε ο τρίτος ποδοσφαιριστής στα χρονικά του Τσάμπιονς Λιγκ με 5 γκολ σε ένα παιχνίδι μετά τους Λουίς Αντριάνο (Σαχτάρ Ντόνετσκ) και Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα), ανεβάζοντας το σκορ στο 6-0 στο 63ο λεπτό, με «ριμπάουντ» ξανά από απόκρουση του Μπλάνσβιχ. Στις καθυστερήσεις με μαγικό σουτ ο Ντε Μπρόινε διαμόρφωσε το τελικό 7-0 και γι' ακόμα μια σεζόν η Σίτι πέρασε στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. 

Φυσικά, συνεχίζει ακόμα μια πορεία με στόχο τον μεγάλο τελικό. Άλλωστε και ο Πεπ το ξέρει ότι αυτό περιμένουν ξανά από εκείνον μετά το 2021. Απλά με διαφορετική κατάληξη από εκείνη τη χρονιά. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης