Η ζυγαριά τείνει υπέρ της Άρσεναλ αλλά οι πιθανότητες κατάκτησης τίτλου είναι επί της ουσίας 50-50!

Πέντε νίκες και μία απώλεια βαθμών για Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ στα τελευταία τους έξι παιχνίδια και η διαφορά μεταξύ τους στους πέντε βαθμούς με 11 αγώνες να απομένουν. Οι δύο διεκδικητές πάνε «χέρι-χέρι» για την κατάκτηση της Premier League και σύμφωνα με την Opta, οι πιθανότητες για το ποιος θα τα καταφέρει είναι περίπου σαν να… στρίβεις ένα κέρμα!  



Η ζυγαριά τείνει υπέρ της Άρσεναλ αλλά οι πιθανότητες κατάκτησης τίτλου είναι επί της ουσίας 50-50!

Η ήττα από τη Σίτι πριν από έναν μήνα (15/2) έφερε στο προσκήνιο ένα μεγάλο ερώτημα. Το εάν μπορεί να διαχειριστεί αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα. Και αυτό ακριβώς έκανε αφού οι «κανονιέρηδες» κέρδισαν τα πέντε επόμενα παιχνίδια τους και απέκτησαν προβάδισμα πέντε βαθμών, μετά και την ισοπαλία των «πολιτών» με την Νότιγχαμ Φόρεστ (18/2).

 

Πριν από αυτή τη γκέλα της Σίτι, οι πιθανότητες της Opta είχαν την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα ως φαβορί, με 52.6% έναντι 43.3% της Άρσεναλ, για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Έπειτα όμως, σε συνδυασμό με τις πέντε σερί νίκες που έκαναν οι Λονδρέζοι, οι δύο ομάδες ήρθαν η μία δίπλα στην άλλη και (σχεδόν) πιο κοντά από ποτέ.

Και αυτό γιατί προτού διεξαχθεί το ντέρμπι μεταξύ τους στο «Έμιρεϊτς», η διαφορά ήταν μόλις στο 0.2% (στο 49.1% για την Άρσεναλ και στο 48.9% για την Σίτι) και το υπόλοιπο, ελάχιστο ποσοστό κατείχε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. 

Μετά την βαριά της ήττα όμως στο «Άνφιλντ» και την ισοπαλία με την Σαουθάμπτον, η μάχη του τίτλου είναι πιο… 50-50 από ποτέ, με την ζυγαριά να τείνει υπέρ της Άρσεναλ.

 

Η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα πλέον έχει 51.1% πιθανότητες να κατακτήσει την Premier League ενώ αυτή του Πεπ 48.8%. Τι σημαίνει αυτό με άλλα λόγια; 

Το πρωτάθλημα από εδώ και πέρα είναι σαν να… στρίβεις ένα νόμισμα και είναι πολύ πιθανό, με αυτόν ακριβώς τον τρόπο να πορευτούμε μέχρι και την τελευταία αγωνιστική. Για άλλη μία σεζόν το αγγλικό πρωτάθλημα μας υπόσχεται μία εντυπωσιακή μάχη μέχρι το φινάλε...

 

Χρήστος Σκούρας