Τι χρώμα είναι το Λονδίνο; Κόκκινο, γιατί κυριαρχεί η Άρσεναλ!

Όσο η σεζόν περνάει και η Άρσεναλ κυριαρχεί στην πόλη, τόσο πιο κόκκινο θεωρείται πως είναι το Λονδίνο! Οι «κανονιέρηδες» άλλωστε, μετά τη νέα τους νίκη επί της Φούλαμ, δίχως να δεχθούν γκολ, «έγραψαν» ιστορία στο αγγλικό ποδόσφαιρο.



Τι χρώμα είναι το Λονδίνο; Κόκκινο, γιατί κυριαρχεί η Άρσεναλ!

Ουδείς αμφισβητεί πως η Άρσεναλ αποτελεί, τουλάχιστον με βάση τους τίτλους, τη μεγαλύτερη ομάδα που εδρεύει στο Λονδίνο. Ακόμη και από πλευράς κόσμου να το δει κανείς, οι «κανονιέρηδες» μοιάζει να κυριαρχούν στην πόλη τους, με την πρωτεύουσα της Αγγλίας να είναι… κόκκινη.

Πλέον όμως, κάτι τέτοιο τους πιστώνεται και με τη «βούλα», αναλογικά με τις εμφανίσεις που πραγματοποιούν όταν ναι μεν αγωνίζονται στο Λονδίνο, πλην όμως μακριά από το «Έμιρεϊτς». Διότι δεν είναι μόνο το γεγονός πως μετρούν πέντε νίκες σε ισάριθμες εξορμήσεις, αλλά πολύ δε περισσότερο ο τρόπος που το κάνουν.

Έχουν συγκεντρώσει 15 πόντους, δεν έχουν χάσει ούτε έναν από τους διαθέσιμους βαθμούς, έχουν σκοράρει σε 11 διαφορετικές περιπτώσεις και δεν έχουν δεχθεί ούτε γκολ! Πρόκειται για τη μοναδική ομάδα στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου που κερδίζει πέντε συνεχόμενα ντέρμπι της «πόλης» εκτός έδρας, δίχως καν να δει την εστία της να παραβιάζεται!

Με τη νίκη επί της Φούλαμ, η Άρσεναλ απλώς επιβεβαίωσε εκ νέου πως αποτελεί το «αφεντικό» της πόλης. Όσον αφορά τους ποδοσφαιριστές που έχουν βρει δίχτυα εντός του Λονδίνου, αλλά μακριά από το «σπίτι» της ομάδας τους;

Το 2-0 επί της Κρίσταλ Πάλας διαμορφώθηκε από τον Γκάμπριελ Μαρτινέλι και από… αυτογκόλ. Στο 3-0 με τη Μπρέντφορντ, ο Σαλιμπά άνοιξε το σκορ, ο Ζεσούς και ο Φάμπιο Βιέιρα χρίστηκαν σκόρερ. Στο τρίτο συνεχόμενο «διπλό» επί της Τσέλσι, «έλαμψε» ο Γκάμπριελ Μανγκαλάες. Στο 2-0 με την Τότεναμ, για να γίνει το πρώτο double νικών απέναντι στην «αιώνια αντίπαλο», η Άρσεναλ προηγήθηκε με αυτογκόλ και είδε τον Έντεγκααρντ να «κλειδώνει» από νωρίς τη νίκη.

Και πλέον, στην εκπληκτική πεντάδα της Άρσεναλ προστέθηκε και η 5η συνεχόμενη νίκη κόντρα στη Φούλαμ στο «Κρέιβεν Κότατζ», με τον Γκάμπριελ, τον Μαρτινέλι και τον Έντεγκααρντ να εξασφαλίζουν πως το +5 από τη Μάντσεστερ Σίτι διατηρείται!

Ορθώς καταλάβατε. Κανένας Άγγλος έχει συμπεριληφθεί στη λίστα των σκόρερ, με τους κορυφαίους της λίστας να είναι ο Μανγκαλάες, ο Μαρτίνελι και ο Έντεγκααρντ, με τα… αυτογκόλ επίσης να έχουν ρόλο στην εξίσωση. Κυρίαρχη Άρσεναλ στην «κόκκινη» πόλη!

Δημήτρης Μανάκος