Άρσεναλ: Ο Ζεσούς έπαιξε, τραυματίστηκε και γύρισε και η διαφορά έμεινε στους 5 βαθμούς!

Η ώρα της επιστροφής του Γκαμπριέλ Ζεσούς είναι κοντά, παρότι δεν περιλαμβάνεται στην αποστολή της Άρσεναλ για το ματς με τη Σπόρτινγκ Λισαβώνας. Το εντυπωσιακό της υπόθεσης όμως είναι πως ο Βραζιλιάνος γυρνά και από τότε που τραυματίστηκε, τίποτα δεν άλλαξε ως προς την βαθμολογία της Premier League!  



Άρσεναλ: Ο Ζεσούς έπαιξε, τραυματίστηκε και γύρισε και η διαφορά έμεινε στους 5 βαθμούς!

Ο Γκαμπριέλ Ζεσούς βρίσκεται πιο κοντά στην επιστροφή του στην αγωνιστική δράση από ποτέ. Χτύπησε κατά την διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στο 3ο ματς των ομίλων της Βραζιλίας στο Κατάρ και έκτοτε τέθηκε εκτός, με τον επιθετικό της Άρσεναλ να υποβάλλεται σε εγχείρηση και να μην έχει αγωνιστεί με τους «κανονιέρηδες» τις τελευταίες 100 ημέρες.

Πρακτικά, η Άρσεναλ έδωσε 14 ματς πρωταθλήματος με τον Γκαμπριέλ Ζεσούς και έφτασε τη διαφορά στους πέντε βαθμούς απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι. Αισίως, μετά και από την επικράτηση με τη Μπόρνμουθ στο «επεισοδιακό» ματς του «Έμιρεϊτς», οι Λονδρέζοι έφτασαν τα 12 ματς δίχως τον Ζεσούς στην αποστολή τους.

Συνέπεια; Καμία απολύτως, τουλάχιστον από βαθμολογικής πλευράς, με τη διαφορά να παραμένει αναλλοίωτη, με μοναδική… διαφορά το γεγονός πως η Άρσεναλ θέλει απλώς να περάσει ανώδυνα τα 12 τελευταία παιχνίδια, προκειμένου να κατακτήσει το πρώτο της πρωτάθλημα μετά από 19 χρόνια.

Εκκρεμεί φυσικά το ματς στο «Έτιχαντ», αυτό στο «Άνφιλντ» και η υποδοχή της Τσέλσι στο «Έμιρεϊτς», αλλά το καλύτερο νέο της υπόθεσης είναι πως ο Γκαμπριέλ Ζεσούς θα είναι έτοιμος για όλα, όντας φυσικά και ξεκούραστος.

Συνεπώς, το κέρδος της Άρσεναλ είναι «διπλό». Συνέχισε το νικηφόρο σερί της, διατήρησε την απόσταση από τη Μάντσεστερ Σίτι στους πέντε βαθμούς δίχως αυτόν και τώρα καλωσορίζει τον Γκαμπριέλ Ζεσούς πίσω για τα κρίσιμα 12 τελευταία ενενηντάλεπτα. Ιδανικό…

Δημήτρης Μανάκος