Τρομερή «σφαλιάρα» της Μπόρνμουθ στην Λίβερπουλ!

Η Μπόρνμουθ που είχε δεχθεί 9 γκολ στον πρώτο γύρο στο «Άνφιλντ» και παλεύει για την σωτηρία, πήρε απίστευτη νίκη επί της Λίβερπουλ με σκορ 1-0, λίγες μέρες μετά την ιστορική 7άρα των «κόκκινων» στην Γιουνάιτεντ! Χαμένο πέναλτι ο Σαλάχ που για πρώτη φορά στην Πρέμιερ Λιγκ δεν βρήκε καν εστία από την άσπρη βούλα! Παρών στην αποστολή της ομάδας του για πρώτη φορά μετά από 525 μέρες ο Ντέιβιντ Μπρουκς, έχοντας ξεπεράσει το λέμφωμα Hodgkin (καρκίνος του λεμφικού συστήματος)! 



Τρομερή «σφαλιάρα» της Μπόρνμουθ στην Λίβερπουλ!

Η Λίβερπουλ έδειξε διάθεση να μην επιτρέψει πολλά πράγματα στην Μπόρνμουθ, όμως, η αστάθεια της αμυντικής λειτουργίας «κάηκε» στη δεύτερη από τις περιπτώσεις για γκολ που δημιούργησαν οι γηπεδούχοι στο Vitality Stadium στο πρώτο ημίχρονο. Στο 5ο λεπτό μια εξαιρετική κεφαλιά του Φαν Ντάικ σταμάτησε πάνω στη γραμμή προτού ο Ολλανδός πανηγυρίσει το γκολ και οι «cherries» απάντησαν... εις διπλούν.

Αρχικά στο 9ο λεπτό με την ευκαιρία που έχασε ο Ουταρά, περνώντας τον Άλισον αλλά πηγαίνοντας αρκετά πλάγια και πλασάροντας εκτός εστίας. Στο 29ο λεπτό ο πρωταγωνιστής αυτής της φάσης άφησε τον Φαν Ντάικ πίσω του, βρήκε χώρο από δεξιά, έκανε το γύρισμα κι εκεί ο Μπίλινγκ πλάσαρε για το 1-0!

Η Λίβερπουλ συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων κόντρα στην Μπόρνμουθ, όμως, η επόμενη μεγάλη στιγμή της ήταν στο 40', πάλι με κεφαλιά που πήρε ο Φαν Ντάικ για να φύγει η μπάλα λίγο άουτ. Ο στόπερ των «κόκκινων» παραπονέθηκε για ένα χέρι που του έκοψε το άλμα, αλλά δεν πήρε κάτι. Ο Κλοπ ήξερε ότι έπρεπε να βρεθεί ακόμα πιο έντονος παλμός από την ομάδα του κι έριξε στο ματς τον Ζότα αντί του Έλιοτ.

Ο Πορτογάλος στο 49' νικήθηκε από τον Νέτο και στο 65' οι Χέντερσον, Φιρμίνο και Μίλνερ πέρασαν στη θέση των Φαμπίνιο, Άρνολντ και Νούνιες. Τέσσερις αλλαγές είχαν κάνει πλέον οι «κόκκινοι» για να βρουν λύσεις και την πιθανή ανατροπή στο ματς, με τον Μίλνερ αμέσως να βγάζει σέντρα από δεξιά στο 67', τον Ζότα να παίρνει κεφαλιά, την μπάλα να χτυπάει στο χέρι του Σμιθ και με τη βοήθεια του on-field review έγινε η υπόδειξη για το πέναλτι.

Ο Σαλάχ από την άσπρη βούλα πέταξε άουτ την μπάλα, με το Vitality Stadium να... τρελαίνεται! Ο Ο'Νιλ ανανέωσε την ομάδα του στο τελευταίο δεκάλεπτο με στόχο να διατηρήσει το προβάδισμα, αν και η Λίβερπουλ δεν έφτιαχνε ευκαιρίες, αλλά η Μπόρνμουθ έπρεπε να παραμείνει σε εγρήγορση, ν' απορροφήσει την πίεση και στο φινάλε τα κατάφερε! 

Κώστας Ζάλιαρης