Στόουκ – Μπλάκμπερν: Σε 100 ματς γίνονται τα… πάντα, αλλά όχι η ισοπαλία!

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η αναμέτρηση της 36ης αγωνιστικής ανάμεσα στη Στόουκ και τη Μπλάκμπερν, σε ένα ματς που μπορεί να γίνει το κάθε τι, αλλά ποτέ να οδηγηθούμε στην ισοπαλία!



Στόουκ – Μπλάκμπερν: Σε 100 ματς γίνονται τα… πάντα, αλλά όχι η ισοπαλία!

Πρόκειται για την 19η καλύτερη έδρα του πρωταθλήματος απέναντι στην 10η ομάδα βάση κατάταξης, σε συγκομιδή βαθμών, αναλογικά με τις εξορμήσεις της. Δυσκολεύεται πολύ στο «Μπριτάνια» η Στόουκ, τη στιγμή που η Μπλάκμπερν είναι η ομάδα που μπορεί να κάνει τη «ζημιά» εκτός έδρας.

Μετρά άλλωστε δύο συνεχόμενες νίκες μακριά από το «σπίτι» της και έξι διαδοχικές αναμετρήσεις δίχως ήττα,  με τα ταξίδια που πραγματοποιεί να αποτελούν και τον βασικότερο λόγο που βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας και μόλις στο -2 από τη Μίντλεσμπρο.

Το βασικότερο όμως που χαρακτηρίζει την εν λόγω αναμέτρηση είναι το γεγονός πως οι δύο ομάδες, έχουν την τάση να μην μένουν στην ισοπαλία. Δεν συμβιβάζονται με το «Χ», αλλά παίζουν για τη νίκη, πράγμα που γίνεται αντιληπτό και από τα μεταξύ τους ματς στην έδρα της Στόουκ.

Εννέα ματς, πέντε «άσσοι» και τέσσερα «διπλά», με το περσινό 1-0 της Μπλάκμπερν να διαμορφώνεται από τον Τσάντρα στο 52ο λεπτό!

Από εκεί και πέρα, στα 100 ακριβώς ματς που έχουν δώσει, μόλις τα 17 έχουν λήξει ισόπαλα. Λιγότερα δηλαδή από το 1/5 των ενενηνταλέπτων που έχουν αναμετρηθεί. Εντυπωσιακό…

Δημήτρης Μανάκος