Συμβιβάστηκε με την ισοπαλία στο «τρελό» ματς της Πορτογαλίας η Άρσεναλ - Απολαυστικός Μάικλ Αντόνιο στην Κύπρο! (vids)

Σε ένα «τρελό» ματς στη Λισαβώνα, Άρσεναλ και Σπόρτινγκ έμειναν στο 2-2 και θα λύσουν τις διαφορές τους στο «Έμιρεϊτς» την επόμενη εβδομάδα. Ντεμπούτο για τον Κίβιορ, για πρώτη φορά αρνητικός ο Ματ Τέρνερ, απίθανος ο τρόπος που ισοφάρισαν οι «κανονιέρηδες». Την ίδια ώρα, άνετα πέρασε από την Κύπρο η Γουέστ Χαμ, η οποία επικράτησε με 2-0 της ΑΕΚ, έχοντας ως απόλυτο πρωταγωνιστή τον Μάικλ Αντόνιο.



Συμβιβάστηκε με την ισοπαλία στο «τρελό» ματς της Πορτογαλίας η Άρσεναλ - Απολαυστικός Μάικλ Αντόνιο στην Κύπρο! (vids)

Μπορεί η Άρσεναλ να παρατάχθηκε με έξι αλλαγές στη σύνθεσή της για την αναμέτρηση απέναντι στη Σπόρτινγκ στη Λισαβώνα, όμως διόλου αδιάφορη παρουσιάστηκε στην Πορτογαλία, σε ένα «τρελό» ματς που εν τέλει δεν κατέληξε σε κάποια από τις δύο πλευρές.

Το σκορ άνοιξε ο Γουίλιαμ Σαλιμπά στο 22ο λεπτό, με τον Φάμπιο Βιέιρα να μοιράζει την 6η του ασίστ, όντας πίσω μόνο από τον Μπουκάγιο Σάκα που έχει εννέα.

Ωστόσο, από εκεί και πέρα, η Σπόρτινγκ Λισαβώνας άλλαξε τον ρυθμό και κατάφερε μέσα σε 20 αγωνιστικά λεπτά να αντιστρέψει την κατάσταση. Ο Τέρνερ αντέδρασε εκπληκτικά σε δύο περιπτώσεις, ο Ινάσιο έκανε το 1-1 στο 34ο λεπτό και μέχρι το 55’, ο Παουλίνιο «έγραψε» ιστορία.

 

Έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει στην ίδια σεζόν απέναντι σε Άρσεναλ και Τότεναμ μετά τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί και έκανε το 2-1, 10 λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, τιμωρώντας την Άρσεναλ, που αστόχησε δις σε μεγάλες στιγμές με τον Γκάμπριελ Μαρτινέλι.

 

Παρά ταύτα, το σκηνικό επαναλήφθηκε αυτή την φορά από την άλλη πλευρά, με τον Τσάκα να πηγαίνει για… πάσα στο 62’ και τη μπάλα να καταλήγει με απίθανο τρόπο στα δίχτυα, έπειτα από κόντρα στον Μορίτα.

 

Το ματς έγινε «ροντέο», ο Φάμπιο Βιέιρα είχε μεγάλη ευκαιρία με το κεφάλι για να δώσει τη νίκη στην ομάδα του, αλλά το 2-2 έμεινε μέχρι τέλους και η Άρσεναλ γυρνά στην Αγγλία με ένα μικρό πλεονέκτημα, το οποίο θα κληθεί να διαχειριστεί στο «Έμιρεϊτς», για να πάρει την πρόκριση στους «8» του Europa League.

Την ίδια ώρα, ένα πολύ άνετο βράδυ είχε η Γουέστ Χαμ εκτός έδρας, στην εξόρμησή της στην Κύπρο απέναντι στην ΑΕΚ Λάρνακας. Δεν ήταν καλή στο ξεκίνημα, απειλήθηκε τρεις φορές από στατική φάση μέχρι και τη συμπλήρωση 20 λεπτών, αλλά εν συνεχεία ανέλαβε δράση ο Μάικλ Αντόνιο.

 

Άνοιξε το σκορ στο 36’ και επί της ουσίας διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα οκτώ λεπτά αργότερα, με καταπληκτικό πλασέ εκτός περιοχής που φέρει στον απόλυτο βαθμό την υπογραφή του.

 

Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν ποτέ να αντιδράσουν και η διαφορά ποιότητας ήταν φανερή, με τα «σφυριά» να βάζουν τις βάσεις πρόκρισης και πάλι στους «8» ευρωπαϊκής διοργάνωσης, για 2η συνεχόμενη φορά υπό τις οδηγίες του Ντέιβιντ Μόγιες.

Δημήτρης Μανάκος