Πάει και το Τσάμπιονς Λιγκ για την Τότεναμ ...

Ανήμπορη να βρει λύσεις για να τρομάξει την Μίλαν, η Τότεναμ αποχαιρέτησε και το Τσάμπιονς Λιγκ για φέτος στους «16». Το τελικό 0-0 με τους «ροσονέρι» στο Λονδίνο χάρισε στους Ιταλούς την πρόκριση που είχαν επικρατήσει 1-0 στο πρώτο ματς. Με δέκα από το 78' τα «σπιρούνια» λόγω αποβολής του Ρομέρο, τρομερή ευκαιρία με τον Κέιν στο 90' + 3', φινάλε σε ακόμα μια διοργάνωση για την ομάδα του Κόντε.  



Πάει και το Τσάμπιονς Λιγκ για την Τότεναμ ...

Η Τότεναμ από το πρώτο ημίχρονο θα μπορούσε να έχει βάλει ανάμεσα στις υπόλοιπες ανησυχίες της το γεγονός πως οι Λενγκλέ και Ρομέρο θα έχαναν το επόμενο παιχνίδι στα προημιτελικά με τις κίτρινες κάρτες που πήραν. Τα «σπιρούνια» έπρεπε να εκμεταλλευτούν τον Κουλουσέφσκι στην επίθεση, τον Χόιμπιεργκ που φυσικά έχει συνηθίσει πλέον να είναι καθοριστικός στα χαφ, αλλά, ακόμα και στα διαστήματα κατοχής της μπάλας από τους Λονδρέζους, η Μίλαν έδειχνε να ελέγχει την κατάσταση αμυντικά. Μεγάλες φάσεις δεν υπήρξαν στο πρώτο μέρος, η ομάδα του Κόντε έπρεπε να προσέξει πολύ τους Λεάο και Ζιρού με τις κινήσεις που έκαναν στην επίθεση, όμως όλα παρέμεναν ανοιχτά.

Η Τότεναμ έβγαλε αρκετή ενέργεια και με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους προσπαθώντας να διατηρήσει το παιχνίδι στο μισό γήπεδο των Ιταλών και να κάνει προσπάθειες για να πλησιάσει στα καρέ του Μάινιαν με μεγάλη υπομονή. Βέβαια, ο Φόρστερ στο 51' κράτησε την ομάδα του στο κόλπο της πρόκρισης με την σπουδαία απόκρουση που έκανε σε σουτ του Μπραχίμ Ντίας από εξαιρετική θέση.

Η απάντηση σε αυτή την ευκαιρία ήταν ένα τρομερό διαγώνιο σουτ του Χόιμπιεργκ στο 64' που έδιωξε ο Μάινιαν και το δεύτερο ημίχρονο άρχισε ν' αποκτά πολύ μεγαλύτερη ένταση. Ο Ζιρού δοκίμασε ξανά τα ρεφλέξ του Φόρστερ που δεν φοβήθηκε στην κλειστή του γωνία, όμως, ο χρόνος πλέον ήταν αντίπαλος των «σπιρουνιών» και ο εκνευρισμός αυξανόταν αφού δεν μπορούσε να δημιουργηθεί κάτι ποιοτικό από τους παίκτες του Κόντε. Στο 78' ο Κριστιάν Ρομέρο αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε για πολύ σκληρό τάκλιν στον Τεό Ερναντέζ. Η κλεψύδρα άδειαζε, ο Μάινιαν στην κεφαλιά του Κέιν αντέδρασε τρομερά στο 90' + 3', στα... καπάκια η Μίλαν είχε δοκάρι και ο αποκλεισμός επιβεβαιώθηκε για τους Λονδρέζους...

Κώστας Ζάλιαρης