Τα κατάφερε η πεισμωμένη Τσέλσι! (vids)

Η Τσέλσι πέταξε εκτός προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ την Μπορούσια Ντόρτμουντ! Έχοντας κληθεί ν' αντιστρέψει την εις βάρος της κατάσταση που είχε διαμορφωθεί από το πρώτο ματς (1-0), η ομάδα του Πότερ έφτασε στο 2-0 στο Λονδίνο και έκλεισε θέση στους «8»! Πρώτη φορά πέτυχαν δυο τέρματα μέσα στο 2023 οι «μπλε» (!), πρώτη ήττα για τους Βεστφαλούς στο τρέχον έτος!  



Τα κατάφερε η πεισμωμένη Τσέλσι! (vids)

Η Τσέλσι χρειαζόταν υπομονή, πίστη στις δυνατότητές της, τεράστια προσοχή, αλλά και τον κόσμο της να δώσει τέτοια ώθηση που θα κατάφερνε να ξεπεράσει την τρομερή παρουσία των Βεστφαλών στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Και οι «μπλε» στο μεγαλύτερο κομμάτι του πρώτου μέρους, εξαιρουμένων ορισμένων λεπτών λίγο μετά το 10', κατάφεραν τον στόχο τους. Με καλές στιγμές μπροστά από τα αντίπαλα καρέ από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, αλλά με τον Μάγιερ να κρατάει το αβαντάζ της Ντόρτμουντ από το πρώτο ματς, ο Πότερ έβλεπε τους ποδοσφαιριστές του ν' αποδίδουν με τρόπο που τον έκανε να τους χειροκροτεί.

Στο 27ο λεπτό ο Χάβερτς στην καλύτερη στιγμή του παιχνιδιού είχε δοκάρι σε μονοκόματο σουτ που επιχείρησε από τα όρια της περιοχής, ενώ, δέκα λεπτά αργότερα ο Γερμανός μπορεί να σκόραρε, όμως, το γκολ δεν μέτρησε ποτέ αφού υπήρχε οφσάιντ στην επίθεση που έκανε ο Στέρλινγκ έχοντας φύγει πιο μπροστά από τον τελευταίο αμυνόμενο. Και πάλι, σ' εκείνη την περίπτωση, ο Μάγιερ έσωσε το τετ-α-τετ. Η πίεση που έβαλε η Τσέλσι στο παιχνίδι της, ο δραστήριος Κόβασιτς από τα χαφ, τα τρεξίματα του Τσίλγουελ και η ένταση, έφεραν το 1-0 στο 43'! Από αριστερά έγινε το γύρισμα, ο Στέρλινγκ με την πρώτη έκανε «τσαφ», όμως με την δεύτερη και με την τύχη υπέρ του στην κόντρα του Ρόις, σούταρε δυνατά με το δεξί κι άνοιξε το σκορ!

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους το πράγμα έγινε καλύτερο για την Τσέλσι, αφού ο Βολφ άπλωσε το χέρι του – αν και σε κοντινή απόσταση – σε σέντρα που επιχείρησε ο Τσίλγουελ, κρίθηκε ότι το σώμα του μεγάλωσε με την θέση του άκρου του κι έτσι ο ρέφερι είδε τη φάση στο βίντεο και έδειξε πέναλτι!

Ο Χάβερτς ανέλαβε την εκτέλεση, πέταξε τον Μάγιερ στην άλλη πλευρά, όμως, η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι! Ευτυχώς για τους Λονδρέζους διετάχθη επανάληψη λόγω της πιο γρήγορης εκκίνησης του Οζτσάν για να μπει στην περιοχή, ο Χάβερτς ανέλαβε ξανά, έστειλε ξανά την μπάλα δεξιά και ευστόχησε για το 2-0 στο 53'! Η Ντόρτμουντ πλέον αντιλήφθηκε πως έπρεπε να τρέξει περισσότερο, άφησε κάποιους χώρους πιο ελεύθερους πίσω, πίεσε επιθετικά, ο Τέρζιτς έβαλε και τον Μπίνο – Γκίτενς, ενώ ο Κέπα απέκρουσε εντυπωσιακά στο 64' ένα σουτ του Βολφ.

Ο Πότερ απάντησε με πιο προσεκτική κίνηση και έβγαλε τον Φέλιξ για να βάλει τον Γκάλαχερ που ναι μεν κινήθηκε επιθετικά, αλλά μπορούσε και να στηρίξει τη μεσαία γραμμή. Οι Βεστφαλοί έφτασαν τα ποσοστά της κατοχής της μπάλας κοντά στο 60%, ένα διαγώνιο σουτ του Σούλε στο 73' έφυγε άουτ, ενώ στο 76' ο Σλότερμπεκ τραβήχτηκε έξυπνα, έβγαλε ελάχιστα οφσάιντ τον Στέρλινγκ και το γκολ του Γκάλαχερ δεν μέτρησε ποτέ. Η είσοδος του Πούλισικ για να ξεκουράσει τον Πούλισικ προσφέροντας φρέσκα πόδια, αλλά η συμμετοχή του Λόφτους - Τσικ, οχύρωσαν τους «μπλε», που έφτασαν στην μεγάλη πρόκριση στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ! 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης